Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Lipanj na Klasik TV-u
Klasik TV nam ovoga mjeseca donosi nove domaće filmske premijere, velike svjetske klasike te novu seriju "Službena verzija"

Lipanj na Klasik TV-u

Klasik TV ovoga mjeseca donosi 12 premijera domaćih filmova, od kojih izdvajamo 4 premijere četvrtkom. Urbana komedija Imam dvije mame i dva tate na rasporedu je 2.6. u 20:05h. Golikov duhovit i inteligentan film bavi se i danas aktualnom tematikom složenih obiteljskih odnosa kao posljedice razvoda brakova. Na Pulskom festivalu film je nagrađen Srebrnom arenom te Zlatnim arenama za najbolju glumicu Miji Oremović i fotografiju Ivici Rajkoviću. U filmu je ulogom malog Đure kao dijete debitirao danas poznati pjevač Davor Radolfi.

U četvrtak iza, 9.6. u 22h prikazuje se ratni film Makedonski dio pakla temeljen na istinitim događajima, prema scenariju koji je napisao Slavko Janevski. Jedini partizanski film Vatroslava Mimice snažna je psihološka drama o odnosima moći okupatora i seljaka te slovi za jedan od najznačajnijih makedonskih filmova.

Donator, 16.6. u 20:05h, drama je koja je također snimljena prema istinitim događajima. Tragična sudbina Eriha Šlomovića, koji je po svemu sudeći ubijen 1942. godine u  koncentracijskom logoru Sajmište, nadahnula je redatelja Veljka Bulajića da snimi film prema scenariju Ive Brešana. Riječ je o raskošno produciranom djelu mozaične strukture koje je na festivalu u Puli osvojilo Zlatnu arenu za glazbu.

Izgubljeni zavičaj redatelja Ante Babaje, poigrava se motivom sjećanja i odlikuje se osobito dojmljivom fotografijom te prikazima mediteranskoga ruralnog života. Film se temelji na romanu Slobodana Novaka, a prikazuje se 23.6. u 22h.

Zadnjeg četvrtka u mjesecu, 30.6. u 22h Klasik TV donosi još jedan film snimljen prema istinitim događajima. Riječ je o filmu Antuna Vrdoljaka, Povratak, u kojemu Vrdoljak nastavlja s realističnim, demistifikacijskim prikazom partizanske borbe. Boris Dvornik za ulogu Frane nagrađen je u Puli Zlatnom arenom.

Od 14.6. utorkom u 20:05h pratite novu dramsku seriju Službena verzija redatelja Faruka Sokolovića s odličnom glumačkom postavom; Mira Furlan, Bora Todorović, Miodrag Krivokapić, Ljuba Tadić, Ivana Mihić, Ena Begović.

Svakog petka, subote i nedjelje premijerno se na Klasik TV-u prikazuju svjetski filmski klasici s najvećim holivudskim zvijezdama. Izdvajamo ratne filmove Šetnju po suncu u subotu 4.6. u 18h, Zulu u petak, 10.6. u 17:30h te dramu Nadmudri đavola u petak, 17.6. u 18h.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala