Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Christopher Nolan o Drugom svjetskom ratu
Poznati redatelj navodno bi trebao uskoro napraviti film o evakuaciji Dunkerquea, koja se dogodila 1940. godine

Christopher Nolan o Drugom svjetskom ratu

Foto: PR Photos / Wikipedia

Od svih filmova koje je Christopher Nolan napravio posljednjih godina samo se jedan film izdvaja svojom usmjerenošću na događaje iz prošlosti. I iako je Prestiž radi toga na neki način jedinstven, ipak je izmišljeno djelo, te samo nastavlja niz Nolanovih fantastičnih filmova.

No ako su glasine koje posljednjih dana čitamo po internetu točne, Nolan bi se uskoro mogao primiti režiranja filma o stvarnom događaju iz Drugog svjetskog rata i tako prekinuti taj niz fantastike.

Prema navodima iz francuskih medija, Nolanov sljedeći film trebao bi biti o evakuaciji Dunkerquea, operaciji iz svibnja - lipnja 1940. godine u kojoj su spašene mnogobrojne savezničke snage.

Evakuacija je odlučena nakon što je veliki broj savezničkih vojnika ostao odsječen od ostatka i okružen njemačkom vojskom. U 9 dana evakuirano je 338 226 vojnika i to pomoću svih dostupnih plovila, uključujući privatne jahte, ribarske brodove, trajekte...

Iako je Nolan većinom svoju glavu imao u znanstveno-fantastičnom oblaku kada je radio svoje filmove, mogućnost da prikaže povijesni događaj na sebi svojstven način zvuči dosta zanimljivo. Naravno, za sada nismo još sigurni je li ta vijest uopće točna jer za sada stoji samo kao glasina.

Gradonačelnik Dunkerque je pri nedavnoj najavi snimanja filma sljedećeg ljeta rekao kako će film režirati svjetski poznati redatelj no nije otkrio o kome se radi tako da ipak moramo čekati da se Nolan ili studio oglase po tom pitanju.

M.M.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala