Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Barack Obama odlikovat će Stevena Spielberga Medaljom slobode
Predsjednik Amerike, najviše civilno odličje uručit će 17 osoba, a osim Spielberga na listi su i Barbra Streisand i Glorija Estefan

Barack Obama odlikovat će Stevena Spielberga Medaljom slobode

Američki predsjednik Barack Obama uskoro će Medaljom slobode, najvišim civilnim odličjem koje dodjeljuje predsjednik SAD-a za doprinos američkom društvu, odlikovati jednog od najvećih redatelja koji svojim stvaralaštvom već godinama oduševljava gledatelje diljem svijeta Stevena Spielberga.

Kako donosi The Hollywood Reporter, na službenim stranicama Bijele kuće objavljen je popis od 17 osoba koji će ove godine primiti predsjednikovu nagradu, a osim Spielberga na ovogodišnjoj su listi između ostalih pjevačice Barbra Streisand i Glorija Estefan, dirigent Itzhak Perlman, igrač bejzbola Willie Mays, te glazbeni producet Emilio Estefan.

"Veselim se što ću uskoro ovih 17 istaknutih američkih državljana nagraditi najvišim civilnim odličjem za doprinos američkom društvu. Među njima su javni djelatnici koji su nam pomogli da se suočimo s izazovima svojeg vremena, umjetnici koji su obogatili našu maštu, političari i sportaši koji su inpirirali milijune širom svijeta. Ovi muškarci i žene obogatili su naše živote", rekao je predsjednik Obama. 

Spielbergovo stvaralaštvo obuhvaća veliki opus filmova stvaran više od 30 godina, među kojima su blokbusteri E.T, Gremlini, Ralje, Jurski park i Indiana Jones i socijalno osviještena djela Schindlerova lista, Lincoln, Spašavanje vojnika Ryana i njegov najnoviji film Most špijuna. Spielbergovi su filmovi ukupno zaradili više od 8.5 milijardi dolara, za svoj je rad nagrađen s čak tri Oskara i sigurno je jedan od najznačajnijih redatelja i stvaralaca u filmskoj povijesti. 

S.V.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala