Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nesretan završetak za HBO-ovu Utopiju
Obrada britanske serije "Utopia" prema viziji Davida Finchera neće ugledati svjetlo dana

Nesretan završetak za HBO-ovu "Utopiju"

 Foto: PR Photos

Krajem prošlog mjeseca pojavile su se bojazni za oba projekta koje je slavni redatelj David Fincher pripremao za HBO. I triler serija Utopia i glazbena komedija Video Synchronicity naišli su na probleme; "Utopia" je zapala u novčane nevolje, a "Video Synchronicity" je zaštekao na području scenarija. 

Seriju "Utopia", inače remake britanske serije, HBO je odmah naručio za čitavu prvu sezonu. Scenarij je pripremala Gillian Flynn, scenaristica s kojom je Fincher surađivao na uspješnoj drami Nestala, a Fincher je najavio režiranje svih epizoda prve sezone. Iako glumačka postava nije službeno predstavljena javnosti, držalo se gotovo sigurnim kako će Rooney Mara odigrati vodeću ulogu. 

Najnovije vijesti donio je Deadline koji je objavio kako su novčani problemi bili dovoljno velika zapreka u suradnji između Finchera i HBO-a uzrokovavši zaustavljanje projekta. 

Naime, zadani je budžet serije prema redatelju bio premali, a HBO nije pristao na povećanje sredstava. Kamen spoticanja je navodno bila svota od nekoliko milijuna dolara. HBO je za gornji limit budžeta postavio 95 milijuna, dok redatelj nije pristajao na budžet manji od 100 milijuna dolara za prvu sezonu. 

Glumci koji su se protekli mjesec pripremali za produkciju su raspušteni pa je to kraj priče za Fincherovu viziju "Utopije", iako ne i za potencijalni nastavak projekta pod drugim redateljem. Kako prava na seriju pripadaju HBO-u Fincher neće moći nastaviti s radom s nekom drugom kućom, dok HBO možda nastavi s drugim redateljem na obradi serije. 

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala