Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC 190: Ronda brani titulu protiv Correie, nastupi Shoguna i braće Nogueira
Izravni prijenos pratite na Fight Channel PPV-u u noći sa subote na nedjelju 2. kolovoza u 04:00 sata iza ponoći

UFC 190: Ronda brani titulu protiv Correie, nastupi Shoguna i braće Nogueira


Došlo je vrijeme i za UFC 190, prvi UFC event sa čak sedam borbi na glavnom programu, no sve je to s razlogom. Tako ćemo imati priliku gledati Rondu Rousey u novoj obrani naslova, na gostujućem terenu Bethe Correie. Shogun Rua i Rogerio Nogueira odraditi će dugo čekati revanš, a nastupa i drugi brat Nogueira. Big Nog će pokušati održati plamen svoje karijere, protiv Stefana Struvea. Također, Claudia Gadelha i Jessica Aguilar će odlučiti tko je iduća izazivačica u ženskoj slamka kategoriji. Tu je i finale brazilskog Ultimate Fightera te teškaški sraz dva prava gorostasa.

Tek nešto više od pet mjeseci nakon uspješne obrane naslova prvakinje u borbi protiv Cat Zangano, Ronda Rousey bit će ponovno u UFC-ovom kavezu i to ovog puta u srcu Brazila, gdje svoj pojas dolazi braniti na gostujući teren, protiv opasne, no i izuzetno brbljave izazivačice Bethe Correia. To brbljave je posebno bitno, jer je upravo to presudila kod izbora izazivačice.

Iako neporažena, Bethe je daleko od impresivnog rezimea

Naime, iako je neporažena te ima skor 9-0, Bethe Correia zapravo nema iza sebe impresivne rezultate. Iako glasi za udaračicu, samo dvije borbe je dobila završavanjem protivnice (nokautom), a u UFC-u ima skor 3-0, no kombinirani UFC skor njenih protivnica iznosi 1-7. Julie Kedzie i Shayna Baszler više niti nisu u UFC-u, a Jessamyn Duke je također na izlaznim vratima, nakon tri poraza u nizu. Sve to govori da je konstantno prozivanje Ronde Rousey te odličan osobni marketing zapravo glavni razlog ove prilike za Bethe. Možda vrijedi spomenuti i pro skorove djevojaka koje je Bethe savladala prije dolaska u UFC. Dvije su na 3-2, jedna je na 4-5, izvjesna Elaine Albuquerque na 10-5, a svoju karijeru počela je protiv djevojaka skora 0-3 i 2-2. Kombinirano svih šest, 22-19.

Ronda će pokušati nastaviti svoj impresivan niz koji govori da je u posljednje tri borbe, odnosno kalendarskih posljednjih 20 mjeseci, u borbi provela točno jednu minutu i 36 sekundi,a Sara McMann, Alexis Davis i Cat Zingano su brzo završavale svoje šampionske ambicije. Miesha Tate je tako i dalje jedina koja je s prvakinjom dočekala kraj prve runde, a ovaj vikend je izborila i treću priliku za savladati ju. Ukoliko Rousey opravda sva očekivanja te dođe do još jedne pobjede unutar svog impresivnog niza.

Shogun i braća Nogueira u akciji, finale Ultimate Fightera

Sunaslovna borba donosi jedan veliki revanš, i to između Mauricia Shoguna Rue i Lil' Noga, odnosno Antonia Rogeria Nogueire. Obojica su bili treneri u četvrtoj sezoni Ultimate Fightera, Rua kao vođa svog tima, a Nogueira kao partner svom "velikom" bratu. Borba će se održati točno deset godina i pet dana nakon njihovog prvog okršaja, a bilo je to na Pride Critica Countdown 2005 eventu. Rua je tad slavio sudačkom odlukom i izborio Grand Prix, koji je kasnije i osvojio. Tu njihovu borbu je Sherdog proglasio najboljom borbom 2005. godine u cijelom MMA svijetu.

Na glavnom programu su i obje borbe finalnog eventa Ultimate Fightera, kojeg smo kod najava prethodnog duela spomenuli. Svaki tim ima po dva predstavnika, pa se tako u bantamu bore Dileno Lopez i Reginaldo Viera, a u lakoj kategoriji Glaico Franca i Fernando "Acougueiro" Bruno. Sezona je bila uistinu sjajna te sva četiri borca predstavljaju veliki UFC potencijal.

Bogati program glavnog programa trebala bi obilježiti i teškaška borba Antonio Rodriga Nogueire i Stefana Struvea. Minotauro Nogueira je daleko od svojih slavnih dana, no i dalje je opasan, unatoč tri poraza u posljednje četiri borbe. 213 cm visoki Struve također pamti bolje dane, a nakon povratka s oporavka od bolesti, brzo je demoliran te nokautiran od strane Alistaira Overeema, što je i njega dovelo do dva poraza u nizu. Iako su obojica trenutno daleko od vrha svoje divizije, borba će sigurno imati veliku pažnju na sebi, upravo zbog veličine imena Nogueire te karakteristika Struvea. A sa zanimanjem će ju pratiti i Mirko Filipović, koji se nada revanšu protiv Brazilca, borca koji mu je nanio prvi MMA poraz.

Sudar gorostasa Bigfoota i Paleleia, Aguilar i Gadelha za napad na Joannu

Još jedan teškaš koji i dalje želi ostati relevantan je Antonio "Bigfoot" Silva. Ako ne računamo neodlučenu borbu protiv Marka Hunta, nakon koje je pao na doping testu, Brazilac je u nizu od tri poraza, sva tri izuzetno teškim nokautima. Za ostanak u UFC-u treba mu impresivna pobjeda i to protiv borca pored kojeg ne bi trebao imati svoju standardnu prednost u veličini. Soa Palelei je, uz svog protivnika, sigurno najveći borac u UFC-u i ovo je doslovno borba koju bi trebao odlučiti jedan udarac. Palelei je slavio u četiri od svojih pet borbi otkako se vratio u UFC, apsolutno sve nokautom, pa će to očekivati i ovdje. Pobjeda bi mu mogla donijeti Top 10 protivnika.

Glavni program otvorit će dvije djevojke koje će borbi pristupiti maksimalno motivirane. Jessica Aguilar i Claudia Gadelha bore se za mjesto izazivačice u slamka kategoriji, no i za nešto više. Bivša WSOF prvakinja Aguilar želi dokazati da je najbolja na svijetu, što tvrdi već neko vrijeme te želi potvrditi da joj je bivši poslodavac napravio pravu stvar, kad je pristao na raskid ugovora, s ciljem ispunjenja njenog sna. Cluadia Gadelha ima još jači motiv, jer većina je smatrala kako je savladala Joannu Jedrzejczyk u njihovoj prvoj borbi. No, suci su odlučili drugačije, Joanna je napala titulu te ju impresivno osvojila, a onda i obranila, dok je Claudia tamo gdje je bila. Ona živi za revanš i možemo samo misliti koliko će nabrijana uči u ovu borbu.

Na uvodnom programu Magny, Maia, Feijao Cavalcante, Cummins, Warrley Alves...

Uvodni program donosi novi ispit Neila Magny, vjerojatno najpodcjenjenijeg borca u cijelom UFC-u, ako gledamo po odnosu poslodavaca. Nakon što mu je trebala sedam pobjeda u nizu da uđe u Top 15, on je jučer izgubio 12. mjesto i pao na 13., a zanimljivo je kako ga je preskočio Jake Ellenberger, borac koji je pretprošli tjedan uništen od strane Stephena Thompsona. Ovog puta mu je protivnik Demian Maia, a ukoliko savlada njega, možda bi Magny napokon dobio pažnju i respekt koje svojim nastupima zaslužuje. Maia će tražiti treću pobjedu u nizu i mjesto u Top 5 veltera.

Sučeliti će se poluteškaši Feijao Cavalcante i Patrick Cummins, oba sa stigmom poraza iz svojih posljednjih borbi, a vrijeme je i za novi nastup nevjerojatno talentiranog Ultimate Fighter pobjednika, Warrleya Alvesa. Iuri Alcantara također traži pobjedu nakon bolnog poraza iz veljače, a Clint Hester i Vitor Miranda mogli bi ponuditi pravi vatromet u stand upu. Cijeli program otvorit će borba Hugo "Wolverinea" Viane i Guida Cannetia.

UFC 190 EVENT MOŽETE PRATITI U IZRAVNOM PRIJENOSU NA FIGHT CHANNEL PPV KANALU

UFC 190

Ronda Rousey (c) vs. Bethe Correia
Maurício Rua vs. Antônio Rogério Nogueira
Glaico França vs. Fernando Bruno
Dileno Lopes vs. Reginaldo Vieira
Stefan Struve vs. Antônio Rodrigo Nogueira
Antônio Silva vs. Soa Palelei
Cláudia Gadelha vs. Jessica Aguilar

Demian Maia vs. Neil Magny
Rafael Cavalcante vs. Patrick Cummins
Warlley Alves vs. Nordine Taleb
Iuri Alcântara vs. Leandro Issa

Middleweight Vitor Miranda vs. Clint Hester
Bantamweight Hugo Viana vs. Guido Cannetti

Mario Katušić/Fightsite.hr 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala