Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Neobično putovanje fakira koji je zaglavio u Ikeinu ormaru stiže na velika platna
Redateljica autobiografskog filma "Persepolis" Marjane Satrapi adaptirat će roman Romaina Puértolasa

"Neobično putovanje fakira koji je zaglavio u Ikeinu ormaru" stiže na velika platna

 Redateljica iranskog porijekla Marjane Satrapi najavila je pripremu novog filmskog projekta. Poznata po snažnom i upečatljivom vizualnom izražaju te preispitivanju socijalnih tema koje more moderni svijet redateljica Satrapi će se prihvatiti još jedne priče koja zadire u pitanje suvremene imigracije.

Kako izvještava Variety, Marjane Satrapi će adaptirati roman pisca Romaina Puértolasa, koji je osvojio publiku diljem svijeta svojom dirljivom pričom. Pod naslovom Neobično putovanje fakira koji je zaglavio u Ikeinu ormaru krije se duhovita i originalna priča o useljeniku iz New Delhija, varalici koji se nađe u Francuskoj i tamo se zaljubi u jednu Parižanku. Kroz smijeh, avanture i romansu autor prepituje tematiku ilegalnih imigranata i rase.

Za autoricu jedne od dirljivijih autobiografskih priča Persepolis ovo se čini kao idealni novi materijal. Do sada se Satrapi pozabavila političkim pitanjima, kulturološkim razlikama i imigracijom u spomenutom djelu "Persepolis", koji je prvotno bio grafički roman za odrasle a potom i animirani film, a zatim je film Piletina sa šljivama posvetila pitanjima tragične ljubavi. 

Roman Romaina Puértolasa bit će adaptiran za velika platna na engleskom jeziku, a za glavnu ulogu već ima zainteresiranih. Navodno je indijska zvijezda Dhanush već u pregovorima za ulogu fakira. 

Adaptaciju scenarija napravili su u suradnji Romain Puértolas, Luc Bossi i Jon Goldman.

Posljednji film Marjane Satrapi The Voices izašao je 2014. godine i to na engleskom jeziku, a glavne uloge su igrali Ryan Reynolds i Anna Kendrick.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala