Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ožujak na Klasik TV-u
Dok čekamo prve dane proljeća, Klasik TV nam je ponovno pripremio odlične filmove

Ožujak na Klasik TV-u

Mjesec ožujak označava dolazak proljeća i toplijeg vremena, a Klasik TV je ponovno pripremio odlične sadržaje. Tu su filmske premijere kao i svaki mjesec, klasici i pet atraktivnih dokumentaraca povodom održavanja DORF-a, jedinstvenog regionalnog festivala dokumentarnih glazbenih filmova.

Filmske premijere

Artiljero

Četvrtak na Klasik TV-u će proći u znaku filmskih premijera. 5.3. u 22 sata na rasporedu je drama Srećna Nova '49 iz 1986. godine, priča o dva brata različitih opredjeljenja i sudbina koja je na Festivalu u Puli bila nagrađena Zlatnim arenama za najbolji film, scenarij i sporednog glumca. Tjedan kasnije, 12.3. u istom terminu, slijedi premijera drame 1 na 1 iz 2002., jedan od uspješnih predstavnika srpskih „urbanih vesterna“. Brza, mladenačka i duhovita romantična komedija Artiljero nasmijat će vas 19.3. u 22 sata, a posljednjeg četvrtka u ožujku, 26.3. u 20:05 sati, pogledajte dramu H-8, jedan je od najcjenjenijih domaćih filmova svih vremena, neupitni klasik domaće kinematografije koji već desetljećima oduševljava i kritiku i publiku.

Klasici na Klasiku: Relja Bašić

Kužiš stari moj

U ožujku nas čeka šest odličnih filmova Relje Bašića. Već danas, u ponedjeljak 2.3. u 22 sata gledajte dramu Rondo koji se smatra se jednim od najboljih hrvatskih filmova uopće. Dan kasnije također u 22 sata slijedi ratni spektakl Most redatelja Hajrudina Krvavca, jedan od najuspješnijih filmova u njegovom opusu. U ponedjeljak 9.3. u 22 sata prikazuje se fantastični horor Izbavitelj snimljen prema noveli Aleksandra Grina, a romantična drama Bal na vodi bit će dan kasnije, 10.3. Ekranizacija svojevremeno vrlo popularnog romana Zvonimira Majdaka Kužiš stari moj koja je na programu 16.3. u 22 sata, smatra se jednim od najboljih Kljakovićevih filmova. U utorak 17.3. u istom terminu slijedi novi nastavak filma Rad na određeno vreme, komedija Moj tata na određeno vreme iz 1982. godine. Zadnja dva filma su u ponedjeljak i utorak (23. i 24.3.) u 22 sata: romantični Ljubavna pisma s predumišljajem te svima dobro poznata komedija Tko pjeva zlo ne misli, jedan od najgledanijih filmova u hrvatskoj povijesti.

DORF na Klasik TV-u

Bože čuvaj Le Zbor

Uoči 9. DORF-a, jedinstvenog regionalnog festivala dokumentarnih glazbenih filmova, na Klasik TV-u će se od 9. do 11. 3. (svaki dan u ponoć) prikazati ukupno pet atraktivnih dokumentaraca prikazanih na tom vinkovačkom festivalu: Pravi čovjek za Kapitalizam, Oči u magli, Hip hop u Vinkovcima, Punčke i Bože čuvaj Le Zbor.

Klasici na Klasiku: Srđan Dragojević

Rane

Filmovi redatelja Srđana Dragojevića počinju pretposljednji dan ožujka i nastavljaju se sljedeća tri ponedjeljka u travnju, svi u istom terminu od 22 sata. Prvi je ratna drama Lepa sela lepo gore (30.3.), jedan od najgledanijih ratnih filmova nastalih nakon raspada bivše Jugoslavije koji je izazvao brojne kontroverze u vrijeme nastanka, a vidjelo ga je preko 800 tisuća gledatelja samo u Srbiji. Narednih ponedjeljaka slijede komedija Mi nismo anđeli, drama Sveti Georgije ubiva aždahu i za kraj još jedna drama Rane.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala