Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Eastwoodov „Snajperist“ zaradio rekordnih 90 milijuna prvi vikend u SAD-u
Biografska ratna drama nominirana je za 6 Oskara, a ostvarila je najbolji start nekog filma Clinta Eastwooda

Eastwoodov „Snajperist“ zaradio rekordnih 90 milijuna prvi vikend u SAD-u

Snajperist (American Sniper) je ostvario apsolutnu dominaciju na američkim kino blagajnama protekli vikend!

Film je nominiran u 6 kategorija za nagradu Oscar (uključujući najbolji film i najbolja glavna muška uloga – Bradley Cooper) i iako se očekivala velika gledanost, nitko nije očekivao baš toliku!

Biografska drama snimljena prema autobiografiji jednog od najuspješnijih snajperista u povijesti američke vojske Chrisa Kylea (Cooper) zaradila je preko 90 milijuna dolara u SAD-u što je iznad svih očekivanja za ratni film s oznakom R i najbolji start za neki film Clinta Eastwooda.

Ono što ovom rezultatu daje na jačini jest što nema prihoda od 3D-a kao što je to bio slučaj s, na primjer, filmovima Kapetan Amerika: Ratnik zime, Čudesni Spider-Man 2, X-Men: Dani buduće prošlosti, Čuvari galaksije – svi su oni imali start od najmanje 90 milijuna dolara, dobar dio zarade bio je od IMAX-a i 3D kina.

Režiju potpisuje Clint Eastwood dok je scenarij adaptirao Jason Dean Hall, a uz Coopera je glavnu (žensku) ulogu ostvarila Sienna Miller.

Na drugom i trećem mjestu su se protekli vikend u SAD-u našli novi filmovi Gospodar vjenčanja (21 milijun dolara) i Medvjedić Paddington (oko 19 milijuna), na četvrtom 96 sati: U bijegu (14 milijuna), a petorku zaključuje Selma (oko 8 milijuna).

Snajperist u hrvatska kina stiže 19. veljače.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #8
    0 2
    bearfoot bearfoot @ 26.2.2015. 12:47

    ne razumijem zašto si mijenjao nick a retoriku, karamkerovsku ,si ostavio...?? nabi si svoju "teoriju " đe sunce ne sija...jebala te "tvoja" "teorija"...ne znam koji kurac ti, načitani teoretičaru koji čak i knjige čitaš, gubiš vrijeme ovdje, jer tvoje učene  i argumentirane, ne samo empirijski potkovane komentare, puk s ovog portala ne razumije, ovdje je iq ispodprosječan...kako ti, vrsni analitičaru i močni opažaču finesa i detalja i još k tome poznavatelju zamki svakog uratka filmske umjetnosti, to već nisi shvatio...otkrivanje univerzalnih istina, koje su inače rezervirane za vas odabrane, neće pomoći ovom portalu da se uzdigne do tvog nivoa...što prije prihvatiš bližnje svoje kao sebi ravne, prije ćeš razmaknuti maglu koja ti je obavila mozak i ugledati sunce....

  • #7
    0 1
    alexije alexije @ 25.2.2015. 16:52

    riječ je o američkom junaku zato je narod pohrlio u kina. zadnje dvije, tri minute filma potvrđuju moju teoriju. uobičajren promašaj c. eastwooda, čak je i knjiga bolja. 3/10.

  • #6
    0 2
    buffalobill buffalobill @ 25.2.2015. 14:47

    film je dobar,fucka mi se za propagandu,treba ga pogledati,zar moze film o snajperistima biti los ?klasik sigurno nece postati..

  • #5
    1 0
    smarkovi smarkovi @ 22.2.2015. 11:02
    Zaista su ukusi različiti.Meni je osobno film jedan od lošijih Clintonovih
  • #4
    1 1
    malena1983 malena1983 @ 17.2.2015. 23:11
    Po meni najbolja Cooperova uloga, nadam se da će dobiti Oscara.Film je težak, kao i tema, ne slažem se da je propagandno smeće, jer opisuje život jednog vojnika koji je bio snajperist, utjecaj na njegovu obitelj. Svaka preporuka 10/10.
Pogledaj sve komentare (8)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala