Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Sukob titana: Jones i Cormier za savršen početak UFC 2015.!
Spektakularan event iz MGM Grand Garden Arene starta u 04:00 sata iza ponoći

Sukob titana: Jones i Cormier za savršen početak UFC 2015.!

 

Teško je pronaći bolji način za započeti novu sezonu u 2015. od dvoboja za naslov prvaka Jona Jonesa i Daniela Cormiera. Dva najveća rivala današnjice MMA svijeta će napokon ukrstiti rukavice i stati na suprotne strane oktogona na UFC-u 182 u noći sa subote na nedjelju 4. siječnja s izravnim prijenosom na Fight Channel PPV-u.

Spektakularan event iz MGM Grand Garden Arene starta u 04:00 sata iza ponoći!

Jon Jones i Daniel Cormier su neprijatelji! Doslovno! Nisu se mogli podnijeti i prije onog nemilog incidenta koji se dogodio ovog ljeta na prvom međusobnom sučeljavanju uživo. Jones se Cormieru unio u lice, a ovaj je krenuo naprijed bez ustručavanja. Uslijedila je opća makljaža na pozornici koja je završila sankcijama od strane Atletske Komisije, ali i nezapamćenim "bad bloodom" između ovog dvojca.

Kasnije su se častili uvredama, pogrdnim nazivima i prijetili jedan drugome. No ne radi se o isceniranom neprijateljstvu i "trash talku" kakav je prakticirao Chael Sonnen, ova dvojica se zaista ne mogu podnijeti. Upravo će zato biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će se stvari odvijati u borilištu. Jones je do sada osam puta branio svoj pojas prvaka te je više-manje srušio sve dosadašnje rekorde kada je u pitanju poluteška kategorija. U karijeri ga je pobijedio tek Matt Hamill davne 2009. godine i to zbog nedopuštenog udarca. Nema sumnje da je najuvjerljiviji UFC prvak sadašnjice te planira i nakon UFC-a 182 ostati na tronu.

No, nešto se pita i bivšeg Strikeforceovog prvaka neporaženog Amerikanca Daniela Cormiera. Od kako je stigao u UFC, ovaj je sjajan hrvač nanizao Mira, Nelsona, Cumminsa i Hendersona. To mu je bilo dovoljno da dobije šansu protiv Jonesa u poluteškoj kategoriji nakon što je uspješno spustio kilograme te se počeo natjecati u njemu prirodnijoj diviziji. O njegovim kvalitama je bespredmetno razgovarati. Nitko mu do sada nije niti priprijetio, a u relativno kratkoj karijeri je nanizao Monsona, Big Foota, Staringa, Barnetta te već spomenute Mira, Nelsona, Cumminsa, Hendersona. Hrvanje mu je bez konkurencije, a jednako je kvalitetan i u boksačkim tehnikama koje dodatno polira svakim novim nastupom.

I dok je Bones redoviti uvjerljivi favorit protiv svih svojih protivnika, bookmakeri su ovaj puta oprezniji. 1.65 na prvaka, a 2.40 na izazivača - omjeri su koji pokazuju da se u ovom dvoboju zaista može sve dogoditi. Hoće li Jones ostati UFC prvak ili će ga Cormier srušiti s trona, saznat ćemo u posljednjem dvoboju UFC-a 182. Nemojte očekivati da će si prije i poslije meča pružiti ruke...

Ovako spektakularan "main event" zaslužuje i slično kvalitetan "co-main event". Publika u MGM-u se sigurno neće žaliti jer ćemo tamo vidjeti Donalda Cerronea i Mylesa Juryja - kandidate za izazivačku poziciju u lakoj kategoriji. "Kauboj" plovi na nizu od pet uzastopnih slavlja u kojima je skupio čak četiri bonusa večeri. Nakon poraza od Dos Anjosa nanizao je Dunhama, Martinsa, Barbozu, Millera i Alvareza. Vjerojatno ga tek meč ili dva dijele od prilike za naslov. Jedna od tih prepreka jest i za sada neporaženi Myles Jury. Iza njega je čak šest dvoboja u nizu bez poraza, a posebno impresivna su zadnja dva slavlja u kojima je svladao Diega Sancheza i Takanorija Gomija. Pobjednik ovog dvoboja će definitivno skočiti još malo više na ljestvici najboljih boraca lake kategorije. Cerrone je trenutačno četvrti, a Jury osmi.

U glavnom dijelu priredbe vidjet ćemo i dvoboj top boraca srednje kategorije: Natea Marquardta i Brada Tavaresa. "Nate The Great" si je prilično potentnu karijeru uništio s lutanjima između srednje i velter kategorije te sukobima sa svojim nadređenima. Na koncu je ipak dobio novu priliku u UFC-u te ju je gotovo uništio porazima od Ellenbegera i Lombarda. Obojica su ga teško nokautirali te da bi se poštedio od otkaza, Marquardt se prisilno vratio u srednju kategoriju. To se pokazalo vrlo uspješnim te je u ponovljenom -84kg debiju svladao opasnog Jamesa Te Hunu. U slično neugodnoj situaciji se trenutačno nalazi i njegov protivnik -  Brazilac Tavares. Još prošle godine se činilo da je Tavares izgledni izazivač nakon što je nanizao pet uzastopnih slavlja, no uslijedili su uvjerljivi porazi od Romera i Boetscha pa se sada doslovce mora vaditi da ne bi dobio ispisnicu iz UFC-a. Obojica očajnički trebaju pobjedu, a onda obično možemo očekivati ili pohod na sve ili ništa ili taktičku uspavanku. Mi se nadamo ovom prvom.

Spomenimo i to da će na UFC-u 182 nastupiti top zvijezde poput Hectora Lombara (protiv Burkmana), Evana Dunhama (protiv Damma) ili Shawna Jordana (protiv Cannoniera). UFC je već na samom početku godine ljestvicu dignuo vrlo visoko sjajnim popisom borbi na ovom vrhunskom eventu. Nadamo se da će čitava 2015. proteći u istom ritmu za elitnu borilačku promociju.

UFC 182: Jones vs. Cormier

Jon Jones vs. Daniel Cormier
Donald Cerrone vs. Myles Jury
Hector Lombard vs. Josh Burkman
Evan Dunham vs. Rodrigo Damm
Shawn Jordan vs. Jared Cannonier
Louis Gaudinot vs. Kyoji Horiguchi
Marcus Brimage vs. Cody Garbrandt
Nate Marquardt vs. Brad Tavares
Danny Castillo vs. Paul Felder
Omari Akhmedov vs. Mats Nilsson

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala