Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC FN: Pokrajac protiv opasnog Lime, Machida i Barao na neugodnim ispitima!
Izravni prijenos iz Baruere u 04:00 sata iza ponoći - Fight Channel PPV

UFC FN: Pokrajac protiv opasnog Lime, Machida i Barao na neugodnim ispitima!

Potpuno se približio kraj vrlo uspješne i zanimljive UFC sezone, a za sam finiš elitna MMA promocija nam je ostavila UFC Fight Night 58 priredbu u brazilskoj Barueri. Iako su na popisu borbi dva bivša UFC prvaka, nas ipak najviše zanima novi nastup Igora "The Dukea" Pokrajaca koji će snage odmjeriti s Marcosom Rogeriom de Limom.

UFC Fight Night pogledajte izravno i ekskluzivno na Fight Channel PPV-u u noći sa subote na nedjelju 21. prosinca.

Lyoto Machida protiv CB Dollawaya i Renan Barao protiv Mitcha Gagnona. To su dva para koja predvode vrlo zanimljivu završnu UFC priredbu u 2014. godini. Doduše, niti Machida, niti Barao trenutačno nisu u pobjedničkim nizovima pa im je nastup pred domaćom publikom idealan za vađenje nakon posljednjih poraza.

Machida je u posljednjem nastupu prilično uvjerljivo izgubio od Chrisa Weidmana u dvoboju za UFC naslov srednje kategorije. Nakon vrlo kvalitetnog prelaska u nižu diviziju, The Dragon je vrlo brzo izborio novu šansu za naslov, no protiv odličnog i vrlo čvrstog Weidmana jednostavno nije išlo. No, ovaj atraktivni borac neće odustati tako lako te je najavio novi pohod i novi pokušaj. Prva prepreka na tom putu je sjajni Amerikanac DB Dollaway koje poznajemo još iz meča protiv našeg Gorana Reljića. 31-godišnjak konstantno napreduje te je jedan od onih za koje nismo vjerovali da će toliko dugo i kvalitetno nastupati za UFC gdje se nalazi još od davne 2008. godine. Od tada je ubilježio devet pobjeda i pet poraza, te je uz posljednja dva slavlja uspio izboriti "main event" s Machidom. Malo upozorenje za Machidu može biti i činjenica da je Dollaway već dva puta uspješno nastupio u Brazilu; U Sao Paolu je svladao Sarafiana, a u Natalu Cezara Ferreiru. Dva od dva protiv domaćih boraca je definitivno nešto na što valja pripaziti u Machidinom taboru.

Donedavno smo mislili da je Renan Barao nepobjediv, no onda se pojavio TJ Dillashaw i "uzeo mu mjeru". Doslovce ga je rastavio na proste faktore i na kraju završio u petoj rundi. Posljedica je bila gubitak pojasa nakon tri uspješne i vrlo uvjerljive obrane. To je ujedno Barau bio tek drugi poraz u profesionalnoj karijeri, a prvi je ubilježio još davne 2005. u svom MMA debiju.

Iako Mitch Gagnon nije za potcijeniti, ovaj Kanađanin vjerojatno još uvijek nije na razini bivšeg prvaka. Ipak, 4-1 u oktogonu uz četiri posljednja uzastopna slavlja (3 završetkom) su svojevrsni alarm za uzbunu u Baraovom taboru. Iako je malo pomnijom analizom jasno da se Gagnon nije susretao niti s približno kvalitetnim imenima kao što je bivši šampion pa su slavlja stigla protiv Watsona, Kimure, Gormana i Salazara. Otegotna okolnost za Kanađanina bit će što nikada u karijeri nije nastupio izvan svoje domovine, a čak je i sve svoje UFC nastupe odradio pred domaćom publikom. Ovaj put ide "na noge" u daleki Brazil što će biti dodatni problem za njega.

Barao je definitivno favorit u ovom meču te je vrlo jasno da je UFC za Brazilca odabrao malo lakši put povratka na izazivačku poziciju jer svi žele vidjeti Dillashaw vs. Barao II.

Već smo u uvodu rekli da nas više od dvoboja na "main cardu" zanima novi UFC nastup Igora The Duke Pokrajca. Nakon vrlo duge pauze koja traje više od godine dana, Zagrepčanin ide u goste Marcosu Rogeriju de Limi. Iako je više puta naglašavao da konstatno borbe odrađuje na gostujućem terenu (gotovo svaki meč) UFC mu se nije smilovao pa će se opet morati prilagođavati vremenskoj razlici i različitoj klimi. Za to neće imati previše prilike jer je u zadnja četiri UFC dvoboja ubilježio tri poraza i NC protiv Beltrana (originalno isto poraz) stoga je prilično izvjesno da se radi o "biti ili ne biti" meču za The Dukea. Ipak, već smo ranije vidjeli da je Pokrajac najjači kada je najteže te smo svjedočili njegovim vrlo uvjerljivim nastupima protiv Irvina i Browna u situacijama kada mu je prijetio otkaz.

Sudeći prema informacijama koje dolaze iz Pokrajčevog kampa, The Duke je sjajno spreman te potpuno zdrav odlazi u daleki Brazil. Duga pauza mu je omogućila da se dodatno posveti fizičkoj spremi pa će vidno "mišićaviji" ući u dvoboj protiv Lime. Ono što Igoru također ide u prilog jest narav brazilskog borca koji se voli "potući na nogama" i ne mari previše za hrvanje i parter. Većinu je pobjeda ubilježio nokautima stoga je jasno gdje prijeti najveća opasnost za hrvatskog borca. No, upravo su izmjene na nogama ono u čemu je Pokrajac najjači i kako je ubilježio četiri UFC pobjede pa je "Pezao" borac po ukusu i stilski paše našem udaraču.

Lima trenutačno plovi na nizu od četiri uzastopna slavnja, a jedno od njih je ubilježio i u UFC-ovom oktogonu kada je debitirao za elitnu promociju. Na priredbi UFC FN: Miočić vs. Maldonado, Pezao je nokautirao Richardsona Moreiru i tako skrenuo pažnju na sebe. Ukupno u karijeri ima 12 pobjeda i tek dva poraza (Mike Kyle, Carlos Eduardo), a među skalpovima je teško naći neko poznatije ime. Uglavnom je nastupao po lokalnim brazilskim priredbama prije dolaska u UFC.

Od ostalih dvoboja na ovoj priredbi valja istaknuti nastup popularnog Ericka Silve protiv Mikea Rhodesa, te meč između Antonija Carlosa Juniora i Patricka Cummingsa u poluteškoj diviziji. Oba ova meča dio su glavnog programa priredbe. Među uvodnim mečevima su "zapeli" Vitor Miranda i Darren Elkins.

Izravni prijenos iz daleke Baruere kreće u 04:00 sata iza ponoći stoga nikako ne propustite pogledati ovaj sjajan UFC Fight Night na Fight Channel PPV-u.

UFC FN 58: Machida vs. Dollaway

C.B. Dollaway vs. Lyoto Machida
Renan Barao vs. Mitch Gagnon
Antonio Carlos Junior vs. Patrick Cummins
Rashid Magomedov vs. Elias Silverio
Mike Rhodes vs. Erick Silva
Renato Carneiro vs. Tom Niinimaki

Uvodne borbe:

Marcos Rogerio de Lima vs. Igor Pokrajac
Antonio dos Santos Jr. vs. Daniel Sarafian
Hacran Dias vs. Darren Elkins
Leandro Issa vs. Yuta Sasaki
Tim Means vs. Marcio Alexandre Jr.
Jake Collier vs. Vitor Miranda

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala