Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


UFC bomba: Miočić protiv Dos Santosa, Overeem protiv Struvea, Gonzaga protiv Mitrionea!
Izravan prijenos pogledajte uživo u noći sa subote na nedjelju 13. prosinca s početkom u 02:00 sata

UFC bomba: Miočić protiv Dos Santosa, Overeem protiv Struvea, Gonzaga protiv Mitrionea!

UFC on FOX priredba, koju ćemo 14. prosinca pratiti iz američkog Phoenixa, je jedna od najiščekivanijih ove godine, barem kada govorimo o hrvatskim MMA fanovima. Razlog je najbitniji meč u karijeri Stipe Miočića koji će se u "main eventu" suprotstaviti bivšem prvaku Junioru Dos Santosu.

Izravan prijenos spektakularnog eventa pogledajte uživo u noći sa subote na nedjelju 13. prosinca s početkom u 02:00 sata iza ponoći.

Čim je stigao u UFC, Stipi Miočiću, američkom Hrvatu koji je do tada "kruh" zarađivao kao medicinski tehničar u vatrogasnoj ekipi, su predviđali blistavu budućnost. Poput "XL Cro Copa", Stipe je impresionirao svojom građom, ali i referencama koje su glasno upozoravale da ovaj momak itekako obećava. "Zlatna rukavica" i NCAA hrvač su dobitna kombinacija, a kada tome dodate dinaroidne gene, granitnu dalmatinsku bradu i očitu talentiranost za bilo koji sport, dobivate ozbiljnu prijetnju svakome čak i u elitnom UFC-u. Sve to se vrlo brzo pokazalo istinito. Miočić je impresivno nizao pobjede nad svojim protivnicima, a jedino ga je Stefan Struve došao glave radi neopreznosti i nešto ležernijeg pristupa. Kada su stigla slavlja protiv Nelsona i Gonzage, bilo je jasno da se "The Firefighter" opasno približio samom vrhu.

Dvoboj protiv bivšeg prvaka Juniora dos Santosa bio je zakazan još ovog proljeća, no JDS se ozlijedio, a UFC je Miočiću pronašao zamjenu u vidu Santosovog sunarodnjaka Fabija Maldonada koji se pokazao potpuno nedorastao tog zadatka. Hrvat je posao dovršio za 35 sekundi te je u svoj impresivan score dodao još jedan nokaut. Ostalo mu je samo čekanje...

Sada kada je "Cigano" napokon zdrav, dvoboj protiv Miočića je bio logična i očekivana stvar. Stipe je već i javno zaželio izazivačku poziciju u slučaju nove pobjede, a hoće li ona stići, odlučit će Dana White.

Dos Santosa ne trebamo previše predstavljati. Ovaj bivši UFC prvak je u karijeri izgubio tek od dva čovjeka - Caina Velasqueza i davnih dana, na početku karijere, od Joaquima Ferreire. Impresivan niz pobjeda u UFC-ovom kavezu je krenuo 2008. kada je na UFC-u 90 nokautirao aktualnog prvaka Fabricija Werduma. Vrlo brzo se u njegovoj vitrini našao i skalp našeg Mirka Filipovića koji je također prošao jednako loše, a monumentalan popis slavlja su upotpunila imena Yvela, Struvea, Nelsona, Gonzage, Carwina te Velasqueza kojem je uzeo pojas. No, nakon obrane protiv Mira, uslijedila je povijesna trilogija protiv njegovog meksičkog takmaca. Trenutačno je 2:1 za Caina, a posljednji njihov međusobni dvcoboj se dogodio 19. listopada 2013. na UFC-u 166 što je ujedno i zadnji nastup za Dos Santosa prije ozljede.

Iako je  Miočić sjajan hrvač, a Dos Santos vrlo dobar "jiu-jitser", nitko ne očekuje da će se ovaj dvoboj odvijati na parteru. I jedan i drugi su u dosadašnjim dvobojima pokazali da se vole "polemati" na nogama pa je za očekivati upravo takvo bitku u US Airways centru. Ulog je ogroman, a Stipe je svjestan da se ovakve prilike ne događaju prečesto. Možda je ovo jedina...

Kao uvod u glavnu borbu večeri ćemo vidjeti dvoboj u lakoj kategoriji između Rafaela dos Anjosa i Natea Diaza. Brazilac je posljednje dvije godine u spektakularnoj formi te u zadnjih 8 dvoboja ima tek jedan jedini poraz i to od Khabiba Nurmagomedova iz travnja ove godine. Kao kruna sjajnih rezultata stigla je i pobjeda protiv bivšeg prvaka Bensona Hendersona kojeg je nokautirao prije nekoliko mjeseci potvrdivši da s pravom konkurira za izazivačku poziciju.

No, nitko ne očekuje lagan posao protiv sjajnog Natea Diaza. Ovaj kontroverzni borac već godinama uspješno nastupa u elitnoj promociji te je ukupno ugrabio čak 12 bonusa večeri što ga svrstava u najatraktivnije borce općenito u povijesti ovog sporta. 2012. je stigao do šanse za naslov, no tadašnji prvak Benson Henderson ga je deklasirao u tom dvoboju te je suvereno obranio svoj pojas. Spomenimo i to da je iza Diaza dugačka pauza nakon velike pobjede protiv Grayja Maynarda. Od tog dvoboja prošlo je više od godinu dana. Razlog pauze je neslaganje s politikom svog poslodavca pa je u jednom trenutku čak prijetila opasnost da Diaza više nećemo gledati u UFC-u. Na sreću njegovih mnogobrojnih fanova, to se ipak nije dogodilo.

Zaista spektakularan popis borbi u Phenixu će popuniti dva teškaška obračuna, od koji će ovaj prvi dići kud i kamo više prašine. Radi se o meču između Alistaira Overeema i Stefana Struvea. Nema sumnje da će upravo ovaj dvoboj odlučiti o sudbini jedne od najvećih svjetskih MMA zvijezda, ali i o možda najkontroverznijem MMA borcu današnjice. Čak i prije nego što je stigao u UFC, Overeem je slovio kao jedan od top teškaša svijeta koji bi mogao pomrsiti mnogima račune. Bio je prvi čovijek u povijesti koji je osvojio velike naslove u kick boksingu (K-1 WGP) i u MMA-ju (Dream, Strikeforce), a uz njega su se vezali i mnogi doping skandali, odnosno sumnje da bez nedozvoljenih sredstava ne bi bio "Ubereem".

Dvije godine kasnije protiv Struvea mora spašavati doslovce živu glavu. Pet mečeva, samo dvije pobjede i tri teška nokauta (Silva, Browne i Rothwell) su ga gurnuli na rub otkaza, a njegove snove da bi jednom mogao postati UFC šampion potpuno bacili u vjetar. Pred njim je dvoboj protiv opasnog Struvea koji je odlučiti ostaje li dio elite ili će ponovno sreću potražiti izvan UFC-a. Voljeli ga ili ne, Overeem je velika medijska zvijezda te bi mnogi ipak ne bi imali ništa protiv i dalje ga gledati kao dio elitne promocije.

Upitna sudbina čeka i Struvea, ali ne zbog rezultata, nego zbog opake bolesti koja mu je karijeru gurnula pod upitnik. Struveu je prije  godinu i pol dana dijagnosticirana srčana mana te su mu liječnici zabranili bavljenje profesionalnim sportom. Nakon specijalističkog liječenja, Nizozemac je napokon dobio dozvolu na povratak te će mu dvoboj protiv Overeema biti prvi nakon druge stanke. U posljednjem meču je teško poražen od Marka Hunta, a ranije je ubilježio četiri slavlja u nizu uključujući i ono protiv našeg Stipe Miočića.

Posljednji dvoboj u "main eventu" čine dugogodišnji UFC-ovi teškaši Matt Mitrione i Gabriel Gonzaga. Posebno uspješan od kada se drugi put vratio u UFC je brazilski BJJ majstor koji se proslavio nokautiravši Filipovića 2007. godine. Od povratka (2012.) Gonzaga ima četiri pobjede i dva poraza, a upravo ga je Stipe Miočić pobijedio u njegovom posljednjem nastupu u siječnju 2014. Narednog vikenda ga u Phoenixu čeka bivši igrač NFL-a Matt Mitrione. Amerikanac je u posljednja dva dvoboja dva puta nokautirao svoje protivnike (Jordan, Lweis) vrativši se tako na pobjedničke staze nakon poraza od Brendana Schauba. Sve u svemu, obojica vrlo dobro kotiraju u elitnoj promociji te će jedan nakon ovog meča vjerojatno upasti i u top 10. S obzirom da obojica svoje dvoboje završavaju vrlo brzo, oni koji se vole kladiti mogu pretpostaviti da niti ovaj meč ne bi trebao otići do sudačke odluke.

U spektakularan glavni dio večeri nisu uspjeli upasti borci poput Morage, Riggsa, Varnera, Brunsone ili Hermana što dovoljno govori o kvalitete ovog eventa u Phoenixu. Jednu od najiščekivanijih UFC priredba godine pogledajte uživo i ekskluzivno u noći sa subote na nedjelju 13. prosinca s početkom u 02:00 sata iza ponoći samo na Fight Channel PPV-u i FCWorldTV-u.

UFC on FOX: Dos Santos vs. Miočić

Junior dos Santos vs. Stipe Miočić
Nate Diaz vs. Rafael dos Anjos
Alistair Overeem vs. Stefan Struve
Gabriel Gonzaga vs. Matt Mitrione

Uvodne borbe:

Willie Gates vs. John Moraga
Claudia Gadelha vs. Joanna Jedrzejczyk
Joe Riggs vs. Ben Saunders
Drew Dober vs. Jamie Varner
Derek Brunson vs. Ed Herman
Bryan Barberena vs. Joe Ellenberger
David Michaud vs. Garett Whiteley
Henry Cejudo vs. Dustin Kimura
Anthony Birchak vs. Ian Entwistle

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala