Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Renesansa Stephena Kinga
Napokon stiže filmska adapatacija romana "It", vječnog izvora filmova strave Stephena Kinga, pod vodstvom Caryja Fukunage

Renesansa Stephena Kinga

 Nakon niza godina čekanja napokon stižu konkretne vijesti vezane za adaptaciju kultnog romana strave Stephena Kinga It, odnosno Ono. Još su daleke 2012. godine isplivale vijesti kako će Cary Fukunaga pripremiti filmsku verziju ove stravične priče, ali od tada s nijedne strane nije se čulo glasa. 

Nakon što su novinari portala Vulture u intervjuu zaskočili producenta Dana Lina pitanjima o adaptaciji, konačno su otkriveni planovi, a film ćete gledati prije nego što ste se tomu nadali.
 
 
Roman Ono iz 1986. godine je opsežna priča, a sama knjiga broji preko 1100 nevjerojatnih stranica, stoga se ostalo pri prvotnom planu da se film snimi u dva nastavka. Producent filma Dan Lin smatra kako jedan dugometražni film ne bi prikazao likove u punom svjetlu, štoviše mišljenja je da je stiglo pravo vrijeme za pravu i potpunu filmsku adaptaciju. 
 
Prvi film će predstaviti neobičnu priču o odrastanju. Pratit će grupu djece u mirnom gradiću koja postanu plijen sablasnog bića u obliku klauna Pennywisea. Drugi nastavak bi trebao zaključiti ovu stravičnu priču kada se Ono ponovno pojavi, ali ovog puta ta djeca su odrasla i žestoko se razračunavaju sa zlim bićem.
 
Fukunaga koji je vezan za ovaj projekt od samih početaka, pripremio je scenarij za prvi film, kojeg je i sam pisac oduševljeno pozdravio. Iako je Fukunaga pripremio scenarij za prvi film kojeg će i režirati, ipak se nije obvezao to isto učiniti i za nastavak. Prema riječima producenta njegovo sudjelovanje u drugom filmu moglo bi se protegnuti samo na suradnju u pisanju scenariju. 

Za sada plan je završiti predprodukciju do ožujka, a zatim krenuti na snimanje filma u ljeto iduće godine. 
 
Mnogi su ovu adaptaciju žarko čekali godinama, pa čak i desetljećima, a čini se da je realizacija, i to pod izvrsnim vodstvom, vrlo blizu. Uz prequel Isijavanju, The Stand i Cell svi obožavatelji djela Stephena Kinga i filmova strave sada imaju dodati još jednu piščevu adaptaciju u svoj kalendar.
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #4
    2 0
    dragmio dragmio @ 7.12.2014. 12:35

    Pennywise iz serije možda je najstrašniji lik iz horora ikad. Jedini je koji je mene uspio uplašiti, to je sigurno. I to u kasnom pubertetu kad smo svi najviše cool i "ništa nas ne može iznenaditi" itd. Znam da sam se smijao i samoj ideji. "Klaun koji ubija. Koja glupost." Ali kad je krenulo. Jao, jao...

  • #3
    2 0
    100004212764355 alan dešić @ 7.12.2014. 0:10

    "It " je odavno snimljen kao serijal u vrhunskoj viskobudžetnoj produkciji.Milsim da dva cijelovečernja filma , taman da su directors cut, odnosno da se emitiraju u cijelosti bez rezanja da bi se prilagodili televizijskim satnicama emitiranja nikako ne mogu pokriti  priču širinom serijala.

    Stephen King je nezamjenjiv kao štivo za čitanje.Tek onda svatko doživi priču potpuno slobodnom vlastitom imaginacijom bez utjecaja sa strane.

    Ali,., naravno da treba pogledati adaptaciju.

  • #2
    2 0
    sebulba sebulba @ 6.12.2014. 21:51
    uuuuu bilo je neprospavanih noci kao klinjo na ovaj film.jedna od boljih adaptacija kingovog romana na tv, inace je znalo bit gadnih zbrljotina.
  • #1
    4 0
    mario mario @ 6.12.2014. 17:53

    Ne znam tko bi mogao zamijeniti genijalnog Tim Curryja... brrrrr.

Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala