Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dva UFC-ova debeljka na suprotnim stranama: Hunt vs. Nelson u Saitami
Izravni prijenos iz Saitama Super Arene pogledajte na Fight Channel PPV-u u subotu, 20. rujna u 09:00h

Dva UFC-ova debeljka na suprotnim stranama: Hunt vs. Nelson u Saitami

UFC se narednog vikenda, 20. rujna, ponovno vraća u kolijevku borilačkog sporta - Japan. Za ovu posebnu prigodu - UFC Fight Night 52, vodeća svjetska promocija je sastavila sjajan popis borbi kojeg predvode legendarni teškaši Mark Hunt i Roy Nelson.

Izravni prijenos iz Saitama Super Arene pogledajte na Fight Channel PPV-u u subotu, 20. rujna s početkom u 9 sati ujutro!

Japanska publika posebno će se veseliti povratku svog idola "Super Samoanca" Marka Hunta koji će u svom drugom domu, odnosno legendarnoj Saitami pokušati stići do pete pobjede u UFC-u. Nakon lošeg početka u elitnoj promociji, Hunt je uspio zaredati nekoliko vrhunskih rezultata koji su ga pozicionirali gotovo na sam vrh divizije. No, tada je u eliminacijskom dvoboju za mjesto izazivača poražen u spektakularnom dvoboju za anale od bivšeg šampiona Juniora dos Santosa. Niti njegov sljedeći meč nije bio ništa manje atraktivan. Dvoboj protiv Antonija "Big Foot" Silve je opet zaradio bonus večeri, a nakon meča niti jedan od dvojice boraca se nije mogao nazvati gubitnikom. Ipak, pitanje pobjednika na kraju je bilo sasvim nebitno jer je Brazilac naknadno pao na doping testu.

"Big Country" Roy Nelson u dvoboj protiv Hunta ulazi u dobrom raspoloženju nakon što je svojim zaštitnim znakom u posljednjem nastupu nokautirao Antonija Rodriga Nogueiru. Doduše, ranija dva poraza od Miočića i Cormiera su ga ponovno udaljila od toliko željene izazivačke pozicije pa će neko vrijeme morati ponovno graditi svoj status teškoj diviziji. Sam je sebe nazvao gospodin dvije pobjede, jer u njegovoj karijeri obično nakon povezanih pobjeda slijedi veliko razočarenje.

Analizirajući stilski ova dva borca, vrlo je izvjesno da ćemo gledati "stand up" rat u kojem bi netko mogao završiti na podu. No, s obzirom na granitno čvrste brade koje obojica posjeduju, teško je očekivati da će tamo i ostati. U svakom slučaju, Hunt vs. Nelson je jedan od najiščekivanijih teškaških obračuna 2014. godine i nešto što se jednostavno ne propušta.

Kao uvod u ovaj sjajan teškaški obračun u Saitami ćemo pratiti dvoboj lake kategorije u kojem se sastaju Myles Jury i legendarni japanski "samuraj" Takanori Gomi. Ovaj potonji je ime stvorio još u Prideu gdje je zbog požrtvovnosti i beskompromisnog stila zaradio zvijezdani status. Ipak, UFC nije bio toliko plodonosna pozornica za "The Fireball Kida" pa se Gomi posljednjih godina bori kako bi preživio na najvišoj sceni. Tri slavlja u posljednja četiri nastupa su dokaz da se ipak uspio prilagoditi na američki kavez, a dvoboj protiv Juryja će pokazati ima li snage za nešto više. Jer...upravo je Jury velika mlada snaga lake divizije. I dalje neporažen u profesionalnoj karijeri s impresivnih 14:0, Jury slovi kao potencijalni izazivač u budućnosti, a slavlja protiv Riccija i Sancheza u posljednja dva nastupa su to i zorno dokazala. Stoga je ovaj meč izuzetno bitan za obojicu natjecatelja te će poslužiti kao odličan uvod u "main event".

Niti četiri poraza u nizu nisu bila dovoljan argument da se UFC riješi vjerojatno najpopularnije japanske MMA zvijezde Yoshihira Akiyame. Neki otkaz dobiju već nakon jednog ili dva posrtaja, no Akiyama će dobiti i petu šansu kod Dane Whitea. Bit će to prvi nastup za "Sexiyamu" od UFC-a 144 i tragičnog poraza od Jakea Shieldsa u kojem nije pokazao praktički ništa iako je taj dvoboj trebao odlučivati o njegovoj sudbini. Puno više od toga od Akiyame nismo vidjeli niti u dvobojima s Lebenom, Bispingom i Belfortom, a jedino što bi mu mogli uzeti u obzir kao olakotnu okolnost jesu imena uglednih protivnika koja za nikoga ne bi bila lagan zadatak. Nakon posljednjeg poraza ova bivša zvijezda Dreama, K-1 Dynamitea i Hero'sa se povukla u borilačku hibernaciju, no nova šansa koju mu odlučio dati Dana White je bila prevelik mamac. Akiyama se idućeg vikenda vraća protiv još jednog povratnika Amira Sadollaha. Pobjednik 7. sezone The Ultimate Fightera nikada nije ispunio svoj veliki potencijal. Mnoge ozljede su mu otežale put te se nadamo da će novi povratak biti uspješniji nego oni prijašnji. Zanimljiv podatak vezan uz Sadollaha glasi da je sve svoje mečeve odradio u najjačoj svjetskoj MMA promociji što je zasigurno hvale vrijedan podatak.

Ljubitelji ženskog MMA-ja će sigurno doći na svoje kada u kavez uđe bivša izazivačica Miesha Tate i njezina japanska protivnica Rin Nakai. Amerikanka je očekivano velika favoritkinja u ovom dvoboju nakon što je u posljednjem svladala Liz Carmouche i tako se vratila na pobjedničke staze.

Bogat program od čak šest dvoboja na "main cardu" će popuniti Kiichi Kunimoto i Richard Walsh, odnosno Kyoji Horiguchi i Jon Dels Reyes.

U uvodnom programu su ostali i borci poput Alexa Caceresa i Katsunorija Kikuna.

UFC Fight Night 52 počinje već u 9 sati ujutro stoga iskoristite ovu šansu i pogledajte spektakularni event iz Saitama Super Arene. Subota, 20. rujna Mark Hunt protiv Roy Nelsona ekskluzivno na Fight Channel PPV-u!

UFC Fight Night 52:

Mark Hunt vs. Roy Nelson
Takanori Gomi vs. Myles Jury
Yoshihiro Akiyama vs. Amir Sadollah
Rin Nakai vs. Miesha Tate
Kiichi Kunimoto vs. Richard Walsh
Kyoji Horiguchi vs. Jon Delos Reyes

Uvodne borbe:

Alex Caceres vs. Masanori Kanehara
Hyun Gyu Lim vs. Takenori Sato
Kyung Ho Kang vs. Michinori Tanaka
Johnny Case vs. Kazuki Tokudome
Maximo Blanco vs. Daniel Hooker

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala