Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Rosewater oduševio publiku!
Redateljski prvijenac Jona Stewarta dobio svoj prvi službeni trailer, a uz to i salvu pohvala sa svih strana

"Rosewater" oduševio publiku!

Nakon premijere u petak na filmskom festivalu Telluride, pohvale na račun političke drame Rosewater se slijevaju sa svih strana. 

Film "Rosewater" je temeljen na memoarima iranskog pisca i novinara Maziara Baharia, "Then They Came for me: A Family`s Story Of Love, Captivity And Survival", u kojima on pripovjeda o svojoj obitelji, njihovoj prošlosti i njegovom mučnom zatočeništvu u iranskom zatvoru. 
 
 
Redateljski prvijenac američkog komičara i voditelja kasnovečernjeg humoristično-satiričkog showa The Daily Show, Jona Stewarta, iznenadio je i oduševio publiku svojim teškim i emocionalno nabijenim scenama. No, ova politička drama sadrži i dozu crnog humora, a sve to zahvaljujući redateljevim komičarskim korijenima.
Hvale stižu i za nastupe glavnih glumaca, u prvom redu se to odnosi na Gaela Garciju Bernala koji tumači glavnu ulogu Maziara Baharia, ali i na Kima Bodnija koji glumi zlonamjernog zatvorskog ispitivača, a naša publika Bodnija je mogla vidjeti u seriji Most

Osim dobrih kritika upućenih redatelju i glumcima i izbor teme je naišao na odobravanje mnogih kritičara. Otmice novinara koji izvještavaju u zonama sukoba predstavljaju temu aktualniju nego ikada.

S dosadašnjim prijemom filma otvara se i pitanje nominacija za Oscara, no za ozbiljniji sud o mogućim dosezima filma potrebno je još pričekati. Film će se još neko vrijeme promovirati na svjetskim filmskim festivalima, a za sve zainteresirane u javnost je pušten i službeni trailer.

M.M.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala