Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najbolje uloge Rika Mayalla
Veliki britanski glumac preminuo je ovaj tjedan u 57. godini života

Najbolje uloge Rika Mayalla

Zvijezda britanskog glumišta, Rik Mayall, napustio nas je ovaj tjedan. Mayall je iznenada preminuo u ponedjeljak u 57. godini života. Uzrok smrti nije poznat no pretpostavlja se kako se radi o srčanom udaru.

Mayall je svoju glumačku karijeru počeo 80-ih godina prošlog stoljeća te je vrlo brzo postao jedno od glavnih lica alternativnog humorističnog pokreta. U sjećanje na njegov lik i djelo donosimo vam pet uloga koje su obilježile Mayallovu karijeru.

Lord Flashheart - Crna Guja

Lord Flashheart bi se uvijek pojavio na vrijeme da Crnoj Guji uništi dan. Bilo kao ušminkani vragolan u drugoj sezoni serijala ili kao vođa pilotske jedinice u četvrtoj sezoni, rijetko koji glumac je tako savršeno odglumio svoj lik.

Alan B’stard - Državnik novog kova

Rik Mayall nalazi se u ulozi Alana B'Starda, bezobzirnog bivšeg konzervativnog parlamentarca koji kreće u borbu kao novopostavljeni europski predstavnik za unutarnje poslove u ovoj političkoj parodiji.

Fred - Specijalni prijatelj

Mayall je u filmu utjelovio naslovni lik - specijalnog prijatelja Freda koji je zapravo Elizabethin imaginarni prijatelj. Mayall koristi otkačene budalaštine, ali i izvornu pronicljivost dok ona shvaća kako mora krenuti dalje i postati "odrasla".

Richie - Šljam

Zajedno sa svojim prijateljem i koscenaristom Adrianom Edmondsonom, Mayall glumi jednog od idiotskih cimera koji sve kućne probleme rješavaju udarcima ispod pojasa pretvarajući svaku epizodu u urnebesnu komediju i farsu.

Žaba - The Willows in Winter

U filmu The Willows in Winter svoj je glas posudio Žabi, urnebesnom liku koji koristi svoj novi avion kako bi pomogao u potrazi za nestalom Krticom. Ta uloga donijela mu je i prestižnu nagradu Emmy.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala