Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Top 5 filmskih psihopata
U širokoj paleti ekraniziranih psihopata - od poremećenih, šarmantnih i sofisticiranih - koji je najbolji?

Top 5 filmskih psihopata

Između brojnih i izuzetnih karakterizacija psihopata na filmskim platnima teško je izabrati samo nekolicinu. Cijeneći izvedbe Jack Nicholsona u Isijavanju (1980.), Robert De Nira u Taksistu (1976.) ili Sharon Stone u Sirovim strastima (1992.), izabrali smo sljedeće: 

5. Paklena naranča (1971.), Alex u izvedbi Malcolma McDowella je šarmantni psihopat koji voli klasičnu glazbu jednako koliko obožava nasilje i silovanje. Nasilje za njega nije neshvaćena potreba, kako često možemo vidjeti kod drugih ekranizacija psihopata, već životni izbor u kojem uživa. 
 
 
4. Kad jaganjci utihnu (1991.), Anthony Hopkins kao ljudožder Hannibal Lecter je izrazito elokventan i učen, a svojom profinjenošću i pristojnošću pridobiva publiku koja na trenutke zaboravi na proračunata umorstva i njegova "gurmanska" jela.
 
 
3. Američki psiho (2000.), Christian Bale u ulozi američkog yuppieja Patricka Batemana je savršeno pokazao neprimjetnost i mondenost ludosti. Psihopat u poslovnom svijetu Wall Streeta nimalo se ne ističe, što samo čini njegov lik još strašnijim. 
 
 
2. Psiho (1960.), psihopat Norman Bates kojeg je utjelovio  Anthony Perkins, postao je filmski prototip psihopata opsjednutog problematičnim odnosom sa svojom majkom. Naizgled obična osoba otkriva nam se kao duboko poremećena ličnost koju sažalijevamo više nego što je preziremo. 
 
 
 
1.Vitez tame (2008.), ono što ostaje najživlje u sjećanju na ovaj film je upravo uloga Heath Ledgera kao Jokera. Ovaj Joker je zaigran koliko i zastrašujuć. Heath Ledger i njegova interpretacija Jokera je primjer stvaranja instant ikone u  filmskom svijetu.
 
 
M.M.
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #12
    4 1
    fantasma13 fantasma13 @ 15.5.2014. 0:13

    to što si nekulturan je ok.. ide u adolescenciju ;)

  • #11
    3 4
    gorlock gorlock @ 10.5.2014. 21:53

    Nisam snimio niti jedan film, puno sam čitao i čitam o filmu, pratim razvoj filmske industrije, mogao bih reći veliki sam FAN filmova, ujedno i veliki kolekcionar po meni dobrih filmova, pogledao sam ih na tisuće (za neke kako bi razumijeli - na hiljade) i to mi daje za pravo da recimo napišem svoj osvrt, kritiku ili filmsku recenziju.

    Ako dam 30-tak - 40 -tak kuna, da pogledam neki hit film u kinu, ako sam zadovoljan napisat ću, ako nisam također ću napisati - možda ću nekome pomoći pri odluci.....

    Možete se složiti sa mnom ili ne morate, to je vaše pravo.

    Svatko može napisati svojih top 5 filmskih psihopata.

    Za neke će to biti crtani lik, za neke filmski, a za neke glumac, kao recimo Jim Carey (kad lik ima sve čudne uloge).....

    Kad smo već kod Carey-a, mogao bih nabrojati samo njegovih 5 likova, svaki na svoj način ima ponešto psihotično.

    Koji si ti jebeni de@bilea(n)m da prozivaš tko može komentirati a tko ne......

    Inače specijalnost mi je izvrtati nicknameove oliti avatare ili kako god ih već hoćete zvati.....

  • #10
    6 2
    fantasma13 fantasma13 @ 10.5.2014. 2:27

    5.5.2014. 13:19 @ rorschach

    ok, složit ćemo se svi da je lik kreten, jer se na kraju krajeva filmovi rade zbog publike. al i ti bi mogao malo manje pametovati...i inače na temama, a  pogotovo o interpretaciji, jer si totalno nepismen, a i tvoje izjave tipa  'pamet te čini pametnim' su u rangu pučkoškolskih zaključaka. da ne kažem čombeta iz LZN :D

  • #9
    1 1
    fantasma13 fantasma13 @ 10.5.2014. 1:46

    5.5.2014. 13:33 @ taurus  :D

  • #8
    3 2
    Joker12 joker12 @ 6.5.2014. 16:34

    5. Američki psiho (2000.), Christian Bale u ulozi američkog yuppieja Patricka Batemana je savršeno pokazao neprimjetnost i mondenost ludosti. Psihopat u poslovnom svijetu Wall Streeta nimalo se ne ističe, što samo čini njegov lik još strašnijim. 

    4. Paklena naranča (1971.), Alex u izvedbi Malcolma McDowella je šarmantni psihopat koji voli klasičnu glazbu jednako koliko obožava nasilje i silovanje. Nasilje za njega nije neshvaćena potreba, kako često možemo vidjeti kod drugih ekranizacija psihopata, već životni izbor u kojem uživa. 

    3.Vitez tame (2008.), ono što ostaje najživlje u sjećanju na ovaj film je upravo uloga Heath Ledgera kao Jokera. Ovaj Joker je zaigran koliko i zastrašujuć. Heath Ledger i njegova interpretacija Jokera je primjer stvaranja instant ikone u  filmskom svijetu.

    2. Psiho (1960.), psihopat Norman Bates kojeg je utjelovio  Anthony Perkins, postao je filmski prototip psihopata opsjednutog problematičnim odnosom sa svojom majkom. Naizgled obična osoba otkriva nam se kao duboko poremećena ličnost koju sažalijevamo više nego što je preziremo. 

    1. Kad jaganjci utihnu (1991.), Anthony Hopkins kao ljudožder Hannibal Lecter je izrazito elokventan i učen, a svojom profinjenošću i pristojnošću pridobiva publiku koja na trenutke zaboravi na proračunata umorstva i njegova "gurmanska" jela.

Pogledaj sve komentare (12)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala