Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tjedan britanskog filma na KINOTV-u!
KINOTV od 1.4.-7.4. prikazuje Tjedan britanskog filma pod pokroviteljstvom Britanskog veleposlanstva

Tjedan britanskog filma na KINOTV-u!

Uz pokroviteljstvo britanskog veleposlanstva, KINOTV vam ovaj tjedan, od 1. travnja donosi Tjedan britanskih filmova, izbor od sedam fantastičnih filmova koji su obilježili nekoliko posljednjih godina britanske kinematografije. Svih sedam filmova emitira se u elitnom terminu na KINOTV-u od 20.15 sati.

Utorak, 01.04., 20.15h

Revija filmova započinje u utorak filmom Kraljev govor, osvajačem četiri Oscara 2011. godine – za najbolji film, režiju, scenarij i glavnog glumca – u kojem Colin Firth glumi kralja Georgea VI koji je zbog govorne mane bio sramežljiv i povučen, ali se pokazao izvrsnim političarem.

Srijeda, 02.04., 20.15h

U srijedu slijedi klasik redatelja Mikea Leigha Još jedna godina koji je 2011. godine nominiran za Oscara za najbolji scenarij. U priči o životu bračnog para kroz četiri godišnja doba glumica Lesley Manville osvojila je nagradu za najbolju glumicu na European Film Award, a film je pobijedio na brojnim festivalima.

Četvrtak, 03.04., 20.15h

U četvrtak se revija nastavlja sa urnebesno zabavnim filmom redatelja Kena Loacha Tražeći Erica u kojem poznati bivši nogometaš Eric Cantona glumi samog sebe te pomaže vatrenom navijaču Manchester Uniteda da prebrodi privatne probleme nakon razvoda.

Petak, 04.04., 20.15h

Jednako je otkvačena i crna komedija Kriminalci na godišnjem redatelja Martina McDonagha koja je na rasporedu u petak, u kojem je Colin Farrell ostvario ulogu života i za nju je bio nagrađen Zlatnim globusom 2009. godine. U njemu Farrell i Brendan Gleeson glume plaćene ubojice koji moraju otići u grad Bruges u Belgiji i čekati odluku svog šefa (Ralph Fiennes) o svojoj sudbini.

Subota, 05.04., 20.15h

Subota je večer rezerviran za ljubavni klasik Jane Eyre u kojem Michael Fassbender, nominiran za Oscara za film 12 godina ropstva, te Mia Wasikowska glume par iz slavne knjige Charlotte Bronte. Film je vizualno fascinantan te je bio nominiran za Oscara za najbolju kostimografiju.

Nedjelja, 06.04., 20.15h

Posljednja dva filma su dvije komedije na ozbiljne teme. Prvi film, nedjeljni, je U banani koji na fascinantan način opisuje na koji način se donose političke odluke kada je u pitanju početak rata u nekoj zemlji. Film je 2010. godine bio nominiran za Oscara za najbolji scenarij, a jednu od glavnih uloga ima i pokojni James Gandolfini.

Ponedjeljak, 07.04., 20.15h

Posljednji film, na programu u ponedjeljak, 7. travnja, je Ženska prava hoću, istinita priča iz 1968. godine kada su se djelatnice u jednoj tvornici automobila pobunile zbog spolne diskriminacije, a glavnu ulogu glumi Sally Hawkins, ove godine nominirana za Oscara za ulogu u filmu Jasmine French.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala