Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Kako sam upoznao vašu majku' – finale koje je potreslo cijeli svijet!
Od posljednje epizode prošlo je skoro tjedan dana, ali strasti oko nje još se nisu smirile

'Kako sam upoznao vašu majku' – finale koje je potreslo cijeli svijet!

Nedjeljno finale popularne humoristične serije Kako sam upoznao vašu majku odgovorilo je na mnoga pitanja i pokazalo nam sudbinu svih glavnih likova – no na neočekivan način.

Nakon devet sezona i devet godina serija je dobila svoju posljednju epizodu koja je bila tipična: puna raznih šala o Kanadi, Barneya Stinsona i raznih emotivnih trenutaka i zapleta, ali postavlja se pitanje je li kraj trebao biti baš takav...

UPOZORENJE: SPOILERI!

Iako je od početka bilo jasno da kreatori Carter Bays i Craig Thomas namjeravaju Teda i Robin nekako spojiti na kraju, kako se serija razvijala fanovi su bili uvjereni kako je Robin našla ljubav svog života u Barneyu – ipak je njihovom vjenčanju bila posvećena cijela sezona!

Tko bi se onda nadao da će posljednja epizoda (odnosno posljednje dvije, spojene u jednu) sve što se događalo netom prije preokrenuti? Robin (Cobie Smulders) i Barney (Neil Patrick Harris) su se rastali, Ted (Josh Radnor) je konačno upoznao Majku (pravim imenom Tracy), ali nisu živjeli sretno do kraja života. Majka je umrla, Ted i ona bili su sretni samo 10 godina, a iza sebe je, osim Teda, ostavila i dvoje djece.

Kao da to nije bilo dovoljno, kreatori su nam dali ono o čemu su 'sanjali' od početka (poznato je kako su sve scene s Tedovom djecom snimljene još 2006. godine): Robin i Ted na kraju su završili zajedno! Fanovi diljem svijeta tuguju zato što se sad čini da je Ted bio u potrazi za Majkom kako bi mu dala jedino što Robin nikad nije mogla: djecu.

Osim što je Ted većini pao u očima kao lik, još je gore što su napravili Barneyju koji se nakon razvoda od Robin vratio svojim starim navikama da bi na kraju ipak shvatio da može istinski voljeti neku žensku osobu – svoju kćer Ellie.

Jedini likovi koji su odlično prošli su Marshall (Jason Segel) i Lily (Alyson Hannigan) iako u finalu nismo saznali mnogo o njima, osim da je Lily odrezala šiške, da su dobili i treće dijete te da je Marshall postao uspješan sudac. Vjerojatno su scenaristi bili zauzeti time kako će Tedu namjestiti Robin...

Najsvjetlija točka finala bila je Cristin Milioti, odnosno Majka (Tracy), glumica koja je bila 'popljuvana' na kraju osme sezone kad je otkriveno da je baš ona Majka, ali koja je u posljednjoj sezoni osvojila sve.

Njezina gluma, simpatičnost i priča bili su savršeni za Teda i time je još manje jasno zašto je njezin lik ubijen, što fanove vraća na to da je Tedu bila samo stepenica do Robin.

Fanovi se pitaju čemu naslov Kako sam upoznao vašu MAJKU? Jednostavno je: serija nikad nije bila o Majci, serija je uvijek bila isključivo o Tedu i njegovoj POTRAZI za pravom – a nju je našao u Robin, već u prvoj epizodi. Samo nije bilo jednostavnog načina da bude s njom.

Kako su lijepo naveli u TV.com, finale Kako sam upoznao vašu majku naučilo nas je da postoji razlika između prave ljubavi i srodne duše te da se sudbini ne može pobjeći.

Na kraju, neovisno o tome jesu li gledatelji zadovoljni krajem ili ne, brojke gledanosti finala govore same za sebe: srušilo je rekord gledanosti serije, finale je najgledanija epizoda ikad s rekordnih 12,9 milijuna gledatelja. Brojka je to koju rijetko koje finale humoristične serije dostigne.

Kako se vama svidjela posljednja epizoda vaše omiljene serije?

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    2 0
    atlantiday atlantiday @ 25.4.2014. 17:21

    Što se tiče NAJgorih završetaka, po meni je ona iz Chuck-a. Užas.

    U zadnje dvije epizode Mame najviše mi je smetalo što je sve zbrzano. Jedno dugogodišnje poglavlje pokušalo se ugurati u niti sat vremena, pa nije bilo uobičajene doze humora, scene su se samo izmjenjivale kako bi se pokazalo da život ide dalje i da se ljudi mijenjaju odrastajući. Sam kraj - što reći, Ted na kraju dobije sve što je poželjeti mogao, meni je ispalo simpa, premda se iz gore navedenih razloga uopće nisam uspjela uživjeti u radnju serije. Šteta.

  • #2
    1 1
    Roger roger @ 7.4.2014. 13:18

    Koji nenadani i nevjerovatni obrat u završnoj eipizodi !

    *** SPOILER ALERT ***

    Tvorci serije napokon otkrivaju famoznu mamu Tedove djece.  Sve oči uprte su u dugogodišnjeg i vjernog frendača - Barneya !

    Šok i nevjerica za sve gledatelje koji su se hrabro okladili da je mama u njihovoj prekrasnoj vezi ni manje ni više nego slinavi šonjo - Ted.

  • #1
    3 4
    Iwax iwax @ 5.4.2014. 14:35
    9 sjajnih godina.Ovo po meni kraj kao prica nije los,ali kao fan je.Ovo ce uci u kategoriju najgorih zavrsetaka.Budimo realni Seinfeldov je gori.
Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala