Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Glazbom ususret 7. Subversive Festivalu
Subversive Festival u suradnji sa Žednim uhom dovodi i glazbenu zvijezdu, aktivista i karizmatika - Rachida Tahu

Glazbom ususret 7. Subversive Festivalu

Foto: Subversive festival


Ovogodišnji Subversive, s naslovnom temom Moć i sloboda u doba kontrole: mreže – ideologija – alternative, propituje kako birokratizacija i fragmentacija društva dovode do intruzivnog umrežavanja silnica kontrole koje su ispod praga društvene vidljivosti. Program, na kojem će gostovati više od 100 predavača i biti prikazano preko 40 vrhunskih filmova, u najraznolikijem izdanju dosad osim tradicionalnog Sajma angažirane književnosti te filmskog, forumskog i konferencijskog dijela programa uključuje i Školu suvremene humanistike, koja će se kroz radionice i predavanja baviti problemom kulturnog nasilja kapitalizma.

Nastavljajući s prošlogodišnjim popratnim glazbenim programom, Subversive Festival u suradnji sa Žednim uhom dovodi i glazbenu zvijezdu, aktivista i karizmatika – Rachida Tahu. Taha nam tako u sklopu europske turneje u pratnji osmeročlanog benda po prvi put dolazi i u Hrvatsku. Ovaj osebujni i autentični Francuz alžirskih korijena osvaja srca publike svojim karakterom, fantastično energičnim scenskim nastupima i jedinstvenim glazbenim izričajem, koji bi se najlakše mogao okarakterizirati kao world music. Glazba Rachida Tahe svakome nudi ponešto - u njoj će uživati ljubitelji rocka, punka, elektronike pa sve do orijentalnih ritmova, poput shaabija i raija.

Koncert će se održati 11. svibnja 2014. u Tvornici kulture, a dan kasnije (12. svibnja) imat ćemo priliku slušati i njegovo predavanje na Konferenciji u 19 h u kinu Europa na temu migracija, Arapskog proljeća, prosvjeda u BiH, uloge umjetnosti u krizom i recesijom devastiranoj društvenosti, nasilju u Ukrajini itd.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala