Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Darren Aronofsky nije znao za promjene na filmu 'Noah'!
Redatelj je bio šokiran jer je o poruci objašnjenja da nije riječ o doslovnom tumačenju Biblije saznao – iz medija

Darren Aronofsky nije znao za promjene na filmu 'Noah'!

Paramount je odlučio dodati poruku objašnjenja za svoj film Noah kako bi udovoljio religijskim zajednicama, a pritom redatelj Darren Aronofsky nije znao apsolutno ništa o tome, ekskluzivno saznaje The Wrap!

Podsjetimo, u zadnji čas (prošli tjedan) studio je odlučio dodati pojašnjenje koje će stajati prije filma i na svim budućim promotivnim materijalim da je film samo inspiriran biblijskom pričom o Noi čime se išlo na ruku vjerskim zajednicama s kojima je Paramount mjesecima razgovarao i pregovarao.

"Film je inspiriran pričom o Noi.
Iako pun umjetničkih sloboda, vjerujemo kako je film vjeran biti, vrijednostima i integritetu priče koja je temelj vjere milijunima diljem svijeta.
Biblijska priča o Noi nalazi se u Knjizi Postanka."

Aronofsky je o navedenim promjenama saznao iz medija, stoga je razumljivo kako nije nimalo oduševljen. Redatelj naglašava kako ne želi naštetiti filmu, no smeta ga što se studio tako ponio prema njegovoj kreativnoj ideji jer je sa scenaristom Arijem Handelom radio na filmu o Noi čak 16 godina!

"Nema tu kontroverzi", izjavio je. "Film je napravljen i za vjernike i za one koji to nisu. Sad sam više zabrinut da u kino neće otići oni koji nisu vjernici ili oni koji su manje religiozni. Znam da je Paramount htio sve najbolje, ali saznati to na takav način bilo je stvarno bolno."

Phil Cooke, 'glasnik' američke kršćanske zajednice, bio je taj koji je podsjetio studio kako vjernici mogu biti odlični saveznici, ali i neprijatelji filmova s osjetljivom tematikom.

Na primjer, Son of God protekli je vikend odlično startao u kinima, a Pasija Mela Gibsona, iako kontroverzna, ostvarila je legendarni uspjeh na kino blagajnama (611 milijuna dolara diljem svijeta) dok je drama Posljednje Kristovo iskušenje Martina Scorsesea iz 1988. godine stekla mnogo neprijatelja u vjerskim zajednicama što je rezultiralo katastrofom na kino blagajnama.

Čini se kako Paramount igra na sigurno, a hoće li poruka objašnjenja pomoći ili odmoći avanturi/drami Noah saznat ćemo uskoro (u naša kina stiže 17.4.).

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala