Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


10 zabavnih činjenica o filmovima
Donosimo više i manje poznate činjenice iz omiljenih filmova koje su mogle promijeniti sve!

10 zabavnih činjenica o filmovima

Prošli tjedan pisali smo o sitnici koja vam je možda promakla dok ste gledali Sam u kući, a iako je taj propust ključan za ostatak radnje filma ove sitnice koje vam donosimo možda nisu, ali su zanimljive i zabavne!

1. Nestali zub u Mamurluku

Iako nije rijetkost da u filmovima i serijama nekim likovima nedostaju zubi, Ed Helms za ulogu Stua u prvom Mamurluku nije trebao pomoć da mu se računalno prikrije jedan zub. Naime, onaj koji mu nedostaje u filmu nedostaje mu i u stvarnom životu jer mu nikad nije izrastao pa na tom mjestu ima umjetni.

2. Gwyneth Paltrow kao Wendy

U obiteljskoj avanturi Kapetan Kuka iz 1991. godine glumili su danas dobro poznata glumačka imena: Dustin Hoffman, Robin Williams, Julia Roberts, Bob Hoskins, Maggie Smith... no, možda vam je promaklo / nije vam bilo važno da je mladu Wendy glumila tada 19-godišnja Gwyneth Paltrow kojoj je to bio tek treći film!

3. Rosein crtež u Titanicu

Spektakl Jamesa Camerona Titanic iz 1997. godine imao je velike šanse podbaciti na kino blagajnama, ali dogodilo se suprotno i postao je i ostao zapamćen kao remek djelo i romantična drama koja se uvijek iznova može gledati. Osim što ga pamtimo zbog navedenog uspjeha te 11 Oskara koje je osvojio, sjećamo se i crteža nage Rose koje je na filmu nacrtao Leonardo DiCaprio – u stvarnosti je sam Cameron nacrtao poznatu sliku koja je na aukciji prodana za 16 tisuća dolara.

4. Hladnjak umjesto DeLoreana

Fantastična komedija Povratak u budućnost postao je još jedan klasik, a nastao je davne 1985. godine i donio nam još dva nastavka, gotovo podjednako uspješna kao i original. I dan danas mnogi obožavatelji čekaju hoće li se 2015. godine pojaviti leteće skateboardi kao u drugom dijelu, a jedan od simbola trilogije je i auto DeLorean koji je služio kao vremenski stroj. No, sve bi bilo drugačije da je vremenski stroj bio hladnjak, a ne automobil, kako je prvotno bilo planirano!

5. Will Smith kao Neo

Iako dosta ljudi zna ovo, uvijek je zanimljivo spomenuti kako je uloga Nea u Matrixu bila namijenjena Willu Smithu koji ju je odbio zbog na kraju neuspješne komedije Divlji zapad. Keanu Reeves sa zadovoljstvom je prihvatio ulogu i napravio najbolji potez u svojoj karijeri.

6. John Travolta kao Maverick

Manje je poznato da je glavnu ulogu Mavericka koja je kasnije pripala Tomu Cruiseu u akcijskoj drami Top Gun iz 1986. godine trebao imati John Travolta koji ju je odbio jer mu ponuđeni honorar nije bio dovoljno visok. Svoju priliku kasnije je dobio u romantičnoj komedijiGle tko to govori te posebno u kultnom ostvarenju Quentina Tarantina Pakleni šund.

7. Kapetan Jack Sparrow trebao je biti...

Fantastična avantura Pirati s Kariba 2003. godine postala je jedan od najunosnijih filmova svih vremena te dobila još nekoliko vrlo uspješnih nastavaka (najnoviji bi trebao u kina stići 2016. godine), a prepoznatljivu ulogu ostvario je Johnny Depp kao kapetan Jack Sparrow koji unatoč svojim izvrsnim ulogama i transformacijama ostaje prepoznat najviše upravo po ovom filmu. Ne možete zamisliti nikoga drugoga u toj ulozi? Da Robert De Niro nije mislio da će film biti katastrofa gledali bismo njega!

8. Kako je R2-D2 dobio ime

Omiljeni robot R2-D2 kojeg ćemo gledati i u najnovijem nastavku SF-a Star Wars koji 2015. godine stiže u kina, svoje prepoznatljivo ime dobio je prema skraćenici izraza "Reel 2, Dialogue 2" koji je redatelj George Lucas koristio u svom ranijem filmu Američki grafiti, a skraćenica mu se toliko svidjela da ju je jednostavno morao ponovno iskoristiti.

9. Izgled omiljenog E.T.-a

Odlična obiteljska SF avantura iz 1982. godine koja je osvojila sve generacije, E.T., dobitnik je čak četiri Oskara te još 38 drugih nagrada, a lik omiljenog izvanzemaljca, odnosno njegovo lice napravljeno je na temelju poznatog znanstvenika Alberta Einsteina, pjesnika Carla Sandburga i psa pasmine mops!

10. Kralj džungle, a ne Kralj lavova

Velika Disneyeva animirana uspješnica Kralj lavova iz 1994. godine osvojila je mnogo nagrada, a ostala je zapamćena po prekrasnoj pjesmi Can you feel the love tonight Eltona Johna, Mufasinoj tragičnoj smrti koja je traumatizirala mnogo djece i poučnoj priči. Crtić je poznat i po tome što lik Pumbaa bio prvi lik u Disney crtiću koji je ispustio plin, a manje je poznato da je naziv klasika trebao biti Kralj džungle (King of the Jungle), ali srećom kreatori su shvatili da lavovi zapravo ne žive u džunglama!

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala