Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Završni ovosezonski obračun Marca Marqueza i Jorgea Lorenza
Velika nagrada Valencije posljednja je utrka MotoGP sezone, a borba za titulu još je otvorena

Završni ovosezonski obračun Marca Marqueza i Jorgea Lorenza

Foto: www.motogp.com 

Svjetsko prvenstvo u motociklizmu stiglo je do posljednje ovogodišnje postaje. Staza Ricardo Tormo u Valenciji lokacija je na kojoj će pasti konačna odluka o svjetskom prvaku za 2013. godinu, a kandidati su Marc Marquez na Hondi i Jorge Lorenzo na Yamahi.

Hondin 20-godišnjak nije iskoristio prve dvije "meč-lopte" za potvrdu naslova. Diskvalifikacijom u Australiji doveo se u nezgodnu situaciju, dok je u Japanu prije dva tjedna bio drugi. Obje utrke osvojio je Lorenzo, ali branitelj naslova još uvijek ne odlučuje sam o svojoj sudbini.

Marquez ima 13 bodova prednosti i četvrtim mjestom u Valenciji osvojio bi titulu bez obzira na plasman svog velikog rivala. Lorenzu pak treba odličan nastup, ali i pomoć drugih vozača ili nekakav peh za Marqueza.

Hondin vozač ove sezone nije završio jedino utrke u Italiji i Australiji, dok je sve ostale okončao kao jedan od trojice najboljih. Statistika je to koja ne ide u prilog Lorenzu, ali motociklizam je nepredvidiv i jedna pogreška Marqueza može izbaciti iz utrke i sasvim okrenuti situaciju.

Bit će ovo 16. put u povijesti MotoGP-a da posljednja utrka odlučuje o svjetskom prvaku, što je sjajno za ljubitelje ovog natjecanja. Ostaje tek pitanje hoće li Lorenzo uspjeti obraniti naslov ili će MotoGP dobiti najmlađeg svjetskog prvaka u povijesti.

Dani Pedrosa sezonu će završiti kao treći, a Valentino Rossi kao četvrti u poretku. Od ostalih zanimljivosti valja izdvojiti posljednji nastup Cala Crutchlowa za momčad Tech 3 Yamaha, kao i posljednji nastup Nickyja Haydena za Ducati.

U klasi Moto2 pitanje prvaka riješeno je prije posljednje utrke. Nakon niza pehova, padova i ozljeda, Scott Redding izgubio je korak za Polom Espargarom i Španjolac je na prošloj utrci u Japanu osigurao titulu. Pobjegao je Britancu na nedostižnu razliku od 41 boda i u Valenciji će imati sjajnu priliku proslaviti naslov sa svojim navijačima i bezbrižno odraditi svoju posljednju utrku u ovoj klasi.

Iduće sezone Espargaro će preseliti u MotoGP, baš kao i njegov rival Redding, a bez obzira na rješeno pitanje prvaka u Valenciji treba očekivati zanimljivu utrku. Čitava Moto2 sezona bila je vrlo uzbudljiva, a posljednja utrka sezone ne bi trebala biti iznimka.

Pravi spektakl ljubitelje motociklizma očekuje u klasi Moto3. Nakon šokantne Velike nagrade Japana u kojoj bodove nisu osvojili niti Luis Salom niti Alex Rins, trojicu vodećih u ukupnom poretku dijeli tek pet bodova.

Na stazi Motegi prvu pobjedu u karijeri ostvario je Alex Marquez, a Maverick Vinales je drugim mjestom došao na samo dva boda zaostatka za vodećim Salomom. Na stazi Ricardo Tormo očekuje se sjajan troboj trojice mladih i izrazito talentiranih vozača, a pobjednik tog troboja bit će novi svjetski prvak u najslabijoj klasi.

I ovoga vikenda sve slobodne treninge, kvalifikacije i utrke možete pratiti uživo na Kreator TV-u.

Kvalifikacije počinju u subotu u 12:30, a prva nedjeljna utrka na rasporedu je u 11 sati. Prije svake utrke možete pogledati i uvodnu emisiju Studio GP.

RASPORED:

SUBOTA 9. 11. 2013 - KVALIFIKACIJE

Moto3 12:30
MotoGP 14:05
Moto2 15:05

 

 

 

NEDJELJA 10. 11. 2013. - UTRKE

Moto3 10:35
Moto2 12:00
MotoGP 13:35

 

 

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala