Nešto slabiji start za igrano-animiranu obiteljsku komediju "Imaginarni prijatelji"

utorak, 21. svibnja 2024.

S obzirom na marketing, očekivalo se ipak malo više od novog filma Johna Krasinskog

Foto: YouTube

Igrano-animirana obiteljska komedija Imaginarni prijatelji (Imaginary Friends / IF) krenula je s prikazivanjem proteklog vikenda, ali prve brojke ne idu baš u korist ovom filmu koji je zadnjih mjeseci zaista imao jaku promociju na svim društvenim mrežama.

Riječ je o filmu Johna Krasinskog, projektu koji se pita što ako su vaši imaginarni prijatelji iz djetinjstva stvarni, a očekivanja u premijernom vikendu bila su najmanje 40 milijuna dolara. Službene brojke zarade na kraju su 35 milijuna dolara u Sjevernoj Americi te još 24 milijuna u ostatku svijeta što je ukupno tek 59 milijuna dolara za žestoko reklamiran film za koji je samo budžet za produkciju iznosio 110 milijuna.

Dobra vijest za studio Paramount jest činjenica da je filmu publika dala ocjenu A na CinemaScoreu pa možda dugoročno ispadne profitabilan, a kritičari mu nisu naklonjeni pa ima tek 49% pozitivnih kritika na Rotten Tomatoes.

Krasinski je napisao scenarij, režirao, producirao film te glumi u istom uz glavne zvijezde Ryana Reynoldsa i Cailey Fleming, a glasove je posudila redom poznata ekipa kao što su Steve Carell, Matt Damon, Maya Rudolph, Emily Blunt, Bradley Cooper, Jon Stewart i George Clooney.

Imaginarni prijatelji u Hrvatskim je kinima u redovitoj distribuciji također od 16. svibnja i to u originalnoj i sinkroniziranoj verziji s tim da su u potonjoj glasove među ostalim posudili Fabijan Pavao Medvešek, Rina Zoja Radmilov, Rene Bitorajac, Ronald Žlabur, Jan Kerekeš, Mario Petreković i Jadranka Đokić.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti