Konačno teaser za seriju "Those About To Die" Rolanda Emmericha

utorak, 09. travnja 2024.

Gladijatorska akcijska dramska serija na Peacock stiže sredinom srpnja

Foto: YouTube

Nova serija Rolanda Emmericha konačno je dobila svoj (zbilja kratki) teaser trailer u kojoj čujemo i kratko vidimo Anthonyja Hopkinsa koji donosi opis serije, a nalazi se u ulozi rimskog cara Vespazijana.

Riječ je o akcijskoj dramskoj seriji Those About To Die koja se bavi gladijatorima i radnjom je smještena u antički Rim 79. godine prije Krista koji prikazuje kao nikad dosad: kao isključivo poslovni grad kojem je cilj bio zabaviti mase, odnosno rulji dati točno ono što žele – krv i sport (i besplatnu hranu, naravno).

Priča je to o korumpiranom rimskom svijetu koji se vrtio oko gladijatorskih borbi, a u kojima su sudjelovali ljudi iz svih krajeva Rimskog carstva. Emmerich i Marco Kreuzpaintner režirali su seriju, scenarij je napisao Robert Rodat (nominiran za Oskara za najbolji originalni scenarij s filmom Spašavanje vojnika Ryana) prema istoimenoj knjizi Daniela P. Mannixa originalno objavljenoj 1958., a potom ponovno izdane 2001. pod naslovom The Way of the Gladiator. Mannixova knjiga prethodno je poslužila i kao inspiracija Ridleyu Scottu i njegovom Gladijatoru.

Serija Those About To Die u planu je još od 2022. i budžet za nju nemalih je 140 milijuna dolara. Uz Hopkinsa glume Dimitri Leonidas, Jojo Macari, Gabriella Pession, Iwan Rheon, Sara Martins-Court, Moe Hashim, David Wurawa, Tom Hughes, Lara Wolf i Jóhannes Haukur Jóhannesson.

Those About To Die na Peacock stiže 18. srpnja, s tim da bi u Europi serija trebala biti dostupna na streamingu Prime Video, a odmah će biti dostupno svih 10 epizoda.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti