Sjajnim koncertima zatvoreno 7. izdanje Slavonija festa CMC 200

ponedjeljak, 28. kolovoza 2023.

Mnogobrojna publika ni ove godine nije propustila najveći rock i pop festival u Slavoniji!

Foto: CMC / Marina Pešić

Mnogobrojna publika ni ove godine nije propustila najveći rock i pop festival u Slavoniji - Slavonija fest CMC 200. Nakon odličnih koncerata na CMC Partyju koji su prethodili subotnjoj festivalskoj večeri, Tvrđava Brod u fantastičnoj atmosferi ugostila je niz odličnih izvođača: the reAnimatori, LES, Komuna, Zed Mitchell Band, The Splitters, Nela i Davorin i Bogovići, koji su rasplesali brodsku publiku, nakon čega su nastupili headlineri Zaprešić Boys, Opća Opasnost i Električni orgazam.

Festivalsku večer otvorili su the reAnimatori, predstavili su svoj prvi singl Bijela lađa, a na pozornicu su ovom laganom rock baladom donijeli dašak starog dobrog rock'n'rolla. Na njihovom repertoaru neizostavni su bili hitovi Animatora Ostat ću mlad, Anđeli nas zovu da im skinemo krila i Komarci koje je publika s oduševljenjem dočekala. Druga po redu bila je grupa LES, iza koje se krije Tvrtko Hopek i njegov bend koji čine kreativni aktivisti. Svojim dolaskom na pozornicu ostavili su bez daha i pokazali snagu glazbe po kojoj su poznati. Već rasplesanu i raspjevanu publiku nastavila je zabavljati Komuna, rock bend poznat po svojoj sjajnoj energiji.

Zed Mitchell, legendarni virtuoz na električnoj gitari predstavio je set pjesama naelektriziranih old school gitarskim zvukom uz sjajnu pratnju uigranog benda. Prvi put na pozornicu festivala stali su splitski The Splitters. Ova rock četvorka predstavila je singlove sa svog nedavno objavljenog albuma Role filmova koji je pokupio sjajne kritike. Nakon The Splittersa, pjevačica posebnog glasa, Nela otpjevala je svoje hitove, a posebno ističemo novu pjesmu Nebo gori. Revijalni festivalski dio večeri izvrsnim nastupom zaključili su prepoznatljiva lica hrvatske punk i rock scene, Davorin i Bogovići. Kroz festivalsku večer publiku su vodili sjajni voditeljski par Edina Pršić Babić i Dalibor Petko.

Nakon festivalskog dijela, uslijedili su koncertni nastupi headlinera. Prvi od njih bili su Zaprešić Boys sa svojim najpoznatijim pjesmama, koje su već odavno nezaobilazni navijački klasici, a atmosferu su napravili Neopisivo dobrom. Zajedno s publikom pjevali su najljepše navijačke pjesme. Neizostavni su bili hitovi 8 slova i Igraj moja Hrvatska, ali i njihova nova emotivna pjesma Kad otac zavoli kojom su se odmaknuli od tematike po kojoj su poznati.

Zaprešić Boyse zamijenili su legendarni slavonski rokeri, Opća Opasnost. Svojim nastupom dokazali su da su omiljeni rock sastav slavonskoj publici s kojom su pjevali najveće hitove iz bogate karijere. Publika je imala priliku uživati u pjesmama Tebe više ne volim, Uzalud sunce sja, Karta do prošlosti i drugim rock klasicima. Nedavno su proslavili okrugli 30. rođendan, a kako i sami kažu, ne bi toliko opstali da nije bilo njihove vjerne publike.

Festival je koncertom za pamćenje zatvorio Električni orgazam. Ikonska lica novog vala i rock & rolla, oduševila su publiku s kojima su zajedno pjevali svoje najveće hitove. Izveli su i uspješnice Igra rok 'en' rol cela Jugoslavija i Bejbe, ti nisi tu koje je publika dočekala s oduševljenjem. Električni orgazam djeluje već više od četiri desetljeća, a svojim pjesmama obilježili su regionalnu glazbenu scenu, ali i živote brojnih generacija.

Festival se održao u suradnji s Gradom Slavonskim Brodom i Turističkom zajednicom područja Slavonski Brod-Posavina, a osim bogatog glazbenog programa, obilježile su ga dnevne aktivnosti i promocije. Croatia Records je predstavila festivalski CD i albume: Amen, finito, kaput Chosquea, Role filmovagrupe The Splitters te novi live album Električnog orgazma En Vivo En La Fabricai reizdanje Warszawa '81.

Sedmo izdanje Slavonija festa CMC 200 uspješno je završilo i opravdalo očekivanja organizatora i publike koja je unatoč visokim temperaturama uživala u vrhunskoj rock glazbi.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti