Solidan start za igranu "Malu sirenu"

ponedjeljak, 29. svibnja 2023.

U Sjevernoj Americi film je zaradio 118 milijuna dolara, ali u ostatku svijeta samo 68 milijuna

Foto: YouTube

Prošlo je skoro 35 godina otkad su se mnogi zaljubili u Ariel i priču o maloj sireni koja je stigla iz Disneya, a igrana verzija koja je protekli vikend stigla u kina nije postigla isti uspjeh, ali u studiju su zadovoljni.

Igrana Mala sirena apsolutno je dominirala prvi vikend prikazivanja na domaćem tržištu u Sjevernoj Americi te je zaradila odličnih 118 milijuna dolara. Gledanost (i zarada) u ostatku svijeta nije ni približno visoka: samo 68 milijuna dolara s 51 tržišta. Ukupna zarada od 186 milijuna dolara tek je početak za budžet koji je bio visokih 250 milijuna dolara uz troškove marketinga. Iako je riječ o igranoj verziji, zapravo je bilo potrebno dosta CGI-ja da se Arielino podvodno carstvo dovede na veliki ekran – zbog čega su navedeni troškovi produkcije bili tako visoki.

U režiji Roba Marshalla novu malu sirenu glumi Halle Bailey, a u ostalim ništa manje važnim ulogama su Melissa McCarthy kao glavna negativka Ursula, morska vještica koja uzme Arielin glas u zamjenu za noge i šansu za ljubav na kopnu s pricem Ericom kojeg glumi Jonah Hauer-King. Upravo su Bailey i McCarthy već dobile mnoge pohvale za svoje glumačke interpretacije, dok su za sami film kritičari i gledatelji podijeljeni. Javier Bardem glumi Arielinog oca Tritona, dok su Awkwafina, Jacob Tremblay i Daveed Diggs posudili glasove omiljenim Arielinim životinjskim prijateljima galebu Scuttleu, ribi Flounderu i raku Sebastijanu.

Mala sirena od 25. svibnja prikazuje se i u hrvatskim kinima u kojima ga možete pogledati u originalnoj i sinkroniziranoj verziji. U potonjoj su glasove posudili Lana Meniga, Dino Jelusić, Martina Tomčić, Frano Mašković, Anja Šovagović Despot, Goran Grgić, Jan Kerekeš, Ruben Carović i Ana Maras Harmander.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti