Finalni trailer za "Renfield": Nicolas Cage je Drakula, Nicholas Hoult njegov pomoćnik

petak, 24. ožujka 2023.

Horor komedija u hrvatskim kinima od 13. travnja

Foto: YouTube

Ovog travnja u kina nam konačno stiže Nicolas Cage u ulozi Drakule!

Naravno, riječ je o horor komediji Renfield koja je sinoć dobila finalni red band trailer sa scenama koje možda nisu za svakoga. Uz Cagea kao Drakulu glumi Nicholas Hoult koji je naslovni lik, odnosno Drakulin pomoćnik Renfield koji je u središtu radnje.

Trailer za komediju počinje otprilike u vrijeme kad je smješten originalni roman o Drakuli pisca Brana Stokera i tad vidimo Renfieldov prvi susret s opakim Drakulom čiji je postao pomoćnik. Skoro sto godina kasnije otkrivamo kako je jadan Renfield prisiljen nalaziti nove ljude za Drakulu koji se njima hrani i tako utažuje svoju žeđ za krvlju.

Renfield je nezadovoljan i nesretan, a sve se mijenja kad u New Orleansu spasi jedan bar od pucnjave i tamo upozna policajku Rebeccu (Awkwafina) u koju se zaljubi. Kad joj prizna svoje neobično pravo zanimanje ona će ga ohrabriti da nađe snage oduprijeti se toksičnom odnosu koji ima s Drakulom – na što naravno Princ Tame neće lako pristati pa će se Renfield i Rebecca morati suočiti s njim i spriječiti daljnje zlo koje je isplanirao.

Cage je još krajem siječnja u intervjuu za Los Angeles Times rekao kako je svoju interpretaciju Drakule temeljio prema izvedbama Bele Lugosija u hororu Drakula iz 1931., Franka Langelle koji je glumio Grofa 1979. u Draculi te Garyja Oldmana iz ekranizacije 1992. koji je režirao Cageov stric, Francis Ford Coppola.

Uz Cagea, Houlta i Awkwafinu glume Ben Schwartz, Adrian Martinez i Brandon Scott Jones. Film je režirao Chris McKay, najpoznatiji po SF-u The Tomorrow War i animiranom Lego Batman Filmu, a scenarij je napisao Ryan Ridley prema originalnoj ideji Roberta Kirkmana (tvorca serije Živi mrtvaci).

Renfield u hrvatska kina stiže već 13. travnja.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti