Nepoznati planet, izgubljeni pilot i samo jedna prilika za bijeg

nedjelja, 12. ožujka 2023.

Napeti ZF triler koji spaja budućnost i prapovijest, od scenarista filma "Mjesto tišine", stiže u kina

U svim kinima 16. ožujka stiže dugo očekivani znanstveno-fantastični triler 65 čiji scenarij i režiju potpisuje dvojac Scott Beck i Bryan Woods, scenaristi postapokaliptičnog horor hita Mjesto tišine koji je zaludio gledatelje i oduševio kritičare. Poznati su i po intrigantnom slasher hororu Haunt, te nadolazećoj horor ekranizaciji kratke priče Stephena Kinga The Boogeyman. No, sad im u kina stiže prvi SF film kojeg su radili – 65 –  u kojem Adam Driver glumi pilota svemirskog broda koji nakon sudara s asteroidom pada na nepoznati planet.

Finalni trailer filma vrvi napetošću, akcijom i zastrašujućim bijegom od misterioznih životinja sve dok pilot Mills (Adam Driver) ne otkriva da se zapravo nasukao na Zemlji… prije 65 milijuna godina. Sada, samo sa jednom prilikom za bijeg, Mills i jedina preživjela članica posade, uplašena, ali hrabra Koa (Ariana Greenblatt), moraju pronaći put doma kroz nepoznati teren prožet do sada neviđenim dinosaurima u epskoj borbi za preživljavanje... 

Uz iskusnog Becka i Woodsa, film nosi cijenjeni i popularni Adam Driver, nominiran za dva Oscara, dva Zlatna Globusa i četiri Emmyja, a poznat po filmovima Marriage Story, BlacKkKlansman, Dinastija Gucci, HBO seriji Djevojke te po ulozi Kylo Rena u Star Wars franšizi. Producentsku ulogu predvodi Sam Raimi (Evil Dead serijal, Spider-man trilogija s Tobeyem Maguierom), direktor fotografije je daroviti Salvatore Totino (Bird Box, Spider Man: Povratak kući, Da Vincijev Kod, reklame za Jack Daniels, Nike te spotovi za Springsteena i Radiohead), a na glazbi je radio Chris Bacon (Men in Black: International te serije Motel Bates i Wednesday).

Uz dvojicu kreatora i renomiranog glavnog glumca, najveći adut filma su specijalni i vizualni efekti kojima su realistično dočarali prapovijesnu Zemlju i zastrašujuće dinosaure predatore, ali i futurističke gadgete i oružja. Vizualne efekte (VFX) nadgledao je nagrađivani Chris Harvey (Superman: Povratak, Tron: Nasljedstvo, Brzi i žestoki 6, Putovanje u središte Zemlje, Zero Dark Thirty, Chappie), a specijalne efekte (SFX) nadgledao je impresivni Mark Hawker (Spider Man 2, Brzi i žestoki 2, Godzilla, Terminator: Genisys, Pirati s Kariba 2, Fabelmanovi). Trailer pokazuje da nam se sprema napeta trilerovska borba za preživljavanje kroz impresivan mračni svijet prapovijesne Zemlje.

ZF triler 65 od 16. ožujka u kinima

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti