James Franco kao Fidel Castro

ponedjeljak, 08. kolovoza 2022.

Glumac će utjeloviti kubanskog vođu uz neka negodovanja, ali i uz blagoslov Castrove kćeri Aline

Foto: DepositPhotos

Ovih se dana jedna tema provlači kroz mnogobrojne medije: odabir Jamesa Franca za ulogu kubanskog vođe Fidela Castra. Novi film Alina of Cuba: La Hija Rebelde, o Castrovoj kćeri Alini Fernandéz, Franca će staviti u glavnu ulogu, što je odmah potaknulo negodovanja jer Franco ne samo da nije Kubanac već nije ni Latinoamerikanac.

Najglasniji protivnik Francovog angažmana je glumac John Leguizamo, koji je javno kritizirao odluku. "Kako se ovo još uvijek događa? Kako nas Hollywood isključuje, ali istovremeno uzima naše priče?", rekao je Leguizamo o novom filmu i dodao: "Nemam ništa protiv Franca, ali on nije Latino!".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Leguizamo (@johnleguizamo)

Producent filma John Martinez O’Felan komentirao je Leguizamove kritike rekavši kako mu se oduvijek divio jer je bio pionir Latino glume u Hollywoodu, ali da su njegovi komentari neutemeljeni, kulturno needucirani i slijepi napad bez sadržaja vezanog za ovaj projekt.

Sama Alina Fernandéz, o kojoj se zapravo film radi, također je dala svoj komentar: "Ponosna sam jer je projekt skoro u potpunosti Latino, i ispred i iza kamere. James Franco ima očitu fizičku sličnost Fidelu Castru, osim što ima vještine i karizmu. Mislim da je glumački odabir izvanredan. Ana Villafañe (glumica koja utjelovljuje Alinu) je također nevjerojatno talentirana. Sigurna sam i da će Mía Maestro, glumica kojoj se divim, razumjeti moju majku Naty i znati kako predstaviti njen jedinstven način i jedva čekam vidjeti što će napraviti od lika."

Snimanje filma Alina of Cuba kreće 15. kolovoza, a datum premijere još nije poznat.

M.M.K.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti