Colin Firth i Toni Collette u najavi za dramsku seriju "The Staircase"

četvrtak, 31. ožujka 2022.

HBO Max donosi dobro poznatu priču o Michaelu Petersonu i misterioznoj smrti njegove supruge

Foto: YouTube

Popularna francuska dokumentarna serija The Staircase (u originalu Soupçons) mreža Canal+ i Netflix dobila je svoju igranu verziju i to na konkurentskom streaming servisu HBO Max.

Riječ je o limitiranoj seriji također naziva The Staircase s Colinom Firthom u ulozi Michaela Petersona osuđenog za ubojstvo supruge Katherine koju glumi Toni Collette. Slučaj o neobičnom zločinu izazvao je zanimanje javnosti još u 2000-ima, a nakon premijere dokumentarne serije 2004. godine koja je pratila Petersonovo suđenje slučaj je dodatno dobio na zanimanju. Epizode s novim dokazima snimljene su za Netflix 2018. godine, a sve to trebalo bi biti spomenuto i u novoj igranoj seriji.

Dramska serija uglavnom će se baviti dramatizacijom potencijalnih događaja između bračnog para što uključuje i popularnu, ali nesvakidašnju teoriju o sovi. Autor serije Antonio Campos izjavio je kako su i tu teoriju shvatili ozbiljno kao i svaku drugu. On i Maggie Cohn scenaristi su, showrunneri i izvršni producenti serije.,

U važnim ulogama još su Michael Stuhlbarg kao Petersonov odvjetnik David Rudolph, Patrick Schwarzenegger i Dane DeHaan kao Petersonovi sinovi Todd i Clayton Peterson, Olivia DeJonge kao Kathleenina biološka kćer Caitlin Atwater te Sophie Turner i Odessa Young kao Petersonove posvojene kćeri Margaret i Martha Ratliff. Tu su još Rosemarie DeWitt kao Kathleenina sestra Candace Zamperini, Tim Guinee kao Petersonov brat Bill Peterson, Vincent Vermignon kao redatelj i scenarist Jean-Xavier Lestrade koji je snimio francuski dokumentarac, Parker Posey kao tužiteljica Freda Black, a Juliette Binoche navodno se nalazi u ulozi jedne od dokumentaristica u koju se Petersen zaljubi.

Dramska serija The Staircase na HBO Max stiže 5. svibnja s prve tri epizode nakon čega će na tjednoj bazi biti dostupna po jedna epizoda od ukupno njih 8.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti