"Smrt na Nilu" jedan od rijetkih holivudskih filmova koji će biti prikazan u Kini

četvrtak, 20. siječnja 2022.

Kriminalistička drama Kennetha Branagha trenutno je jedini studijski film iz Hollywooda koji ima potvrđen datum prikazivanja

Foto: YouTube

Nova kriminalistička drama o Herculeu Poirotu u režiji Kennetha Branagha Smrt na Nilu dobila je datum prikazivanja u Kini čime je postala jedini američki studijski film koji (zasad) tamo ima potvrđen datum izlaska.

Podsjetimo, Peking je drastično srezao pristup američkih filmova na kinesko tržište zbog političkih razloga tako da je ukupan broj prikazanih holivudskih filmova u Kini prošle godine smanjen za čak trećinu u usporedbi s razdobljem prije pandemije. Vijest o odobrenju za prikazivanje u Kini odlična je za Disney čiji veliki naslovi dosad uopće nisu bili dopušteni za izlazak u tamošnjim kinima.

Smrt na Nilu u kinima smo trebali gledati još 2020. godine, ali zbog pandemije je film odgođen već više puta. Njegov prethodnik Ubojstvo u Orient Expressu u studenom 2017. godine zaradio je 352 milijuna dolara diljem svijeta od čega 34,6 milijuna dolara u Kini što je sasvim solidan rezultat. Oba filma ekranizacija su klasičnih romana Agathe Christie o detektivu Herculeu Poirotu kojeg Branagh ujedno glumi.

U nastavku se Poirot nalazi na krstarenju Nilom na luksuznom brodu S.S. Karnak kad je jedan od putnika pronađen mrtav pa neće biti druge, nego da se poznati detektiv primi i ovog slučaja. U ostalim ulogama su također poznata imena: Gal Gadot, Tom Bateman, Letitia Wright, Armie Hammer, Annette Bening, Russell Brand, Ali Fazal, Dawn French, Rose Leslie, Emma Mackey, Sophie Okonedo i Jennifer Saunders.

Smrt na Nilu u hrvatska kina premijerno stiže 17. veljače. U Sjevernoj Americi datum prikazivanja mu je 11. veljače, a na spomenutom kineskom tržištu 19. veljače.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti