"Španjolska princeza" donosi uzbudljivu priču o ljubavi, smrti, osveti, izdaji i moći

nedjelja, 24. listopada 2021.

Uronite u svijet intriga i raskošnih kostima na dvoru kraljevske dinastije Tudor samo na programu Epic Drama

Vraćamo se svijetu intriga te dojmljivih i raskošnih kostima na dvoru kraljevske dinastije Tudor. Serija Španjolska princeza premijerno se prikazuje na programu Epic Drama u srijedu, 27. listopada, u 21:00 sat.

Riječ je o trećem dijelu miniserije temeljene na povijesnim djelima književnice Philippe Gregory, a bavi se ženama koje su stajale iza moćnih muškaraca engleske monarhije od 1464. do 1530-ih godina.

U osam raskošnih epizoda u središtu pozornosti napokon je prelijepa Katarina Aragonska (nakon što je njezinu priču kroz povijest zasjenio njezin zloglasni brak s kraljem Henrikom VIII.). Najnovija princeza bori se za svoje zasluženo mjesto na tronu.

Smjeloj mladoj španjolskoj princezi Katarini Aragonskoj (Charlotte Hope) od djetinjstva obećavaju da će se uspeti na engleski tron. Njezina je sudbina povezati dvije države i zaštititi svoju domovinu.

Katarina dolazi u Englesku kao mlada djevojka pripremiti se za udaju za princa Arthura, nasljednika engleskog trona, u dogovorenom braku koji bi trebao sklopiti savezništvo između ugroženog kraljevstva i njezine rodne Španjolske. U sivu, kišovitu Englesku pristiže sa svojom veličanstvenom i šarolikom pratnjom, među kojom su i njezine dvorske dame Lina (Stephanie Levi-John) – pripadnica španjolskog plemstva afričko-iberijskog podrijetla – i simpatična i slobodoumna Rosa (Nadia Parkes).

Nakon što njezin suprug princ Arthur (Angus Imrie) iznenada premine, čini se da je Katarina ostala bez trona, no smišlja odvažan plan te se okreće novom nasljedniku, karizmatičnom i tvrdoglavom princu Harryju (Ruairi O’Connor), koji će jednog dana vladati kao kralj Henrik VIII.

Uzbudljiva je to priča o ljubavi, smrti, osveti, izdaji i moći. A ako vas to ne osvoji, brojni očaravajući i detaljno izrađeni kostimi i šeširi zasigurno hoće!

Premijeru serije Španjolska princeza pogledajte na programu Epic Drama u srijedu, 27. listopada, u 21:00 sat.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti