Otkrijte tajni svijet noćnog lova lavova, leoparda i hijena

subota, 16. listopada 2021.

Novi dokumentarac "Afrički noćni lovci" daje rijedak pogled u mračan svijet ovih stvorenja na kanalu Viasat Nature

Lavovi, leopardi i hijene – ti strašni afrički lovci – noću izlaze iz svojih skrovišta i pod okriljem mraka kreću u svoj kulinarski pohod. Afrički noćni lovci, novi dokumentarac koji premijerno prikazuje Viasat Nature, prati te životinje pomoću najsuvremenijih objektiva osjetljivih na svjetlost i termalnih kamera koje nam omogućuju da vidimo njihov mračni svijet i otkrijemo zašto su ta stvorenja pravi savršeni afrički lovci. Ovaj dokumentarni film premijerno pogledajte u ponedjeljak, 18. listopada, u 19:50 sati, samo na programu Viasat Nature.

Dane provode spavajući da bi izbjegli neumoljivu dnevnu žegu. Ali čim se spusti mrak, lavovi, leopardi i hijene postaju neupitni vladari tame. Opremljeni su „super-osjetilima“ koji im omogućuju ne samo da svoj plijen čuju i namirišu, nego i da ga pronađu u potpunom mraku, a pritom sami ostanu nevidljivi.

Međutim, ove tri životinjske vrste koriste različite lovačke strategije. Leopardi se prikradaju svojem plijenu poput fantoma i napadaju u posljednji trenutak. S druge strane, lavovi love u čoporima, hvatajući svoj budući obrok u zasjedu i savladavajući ga kao ekipa. Hijene su trkači na duge staze koji love svoje žrtve sve dok one ne posustanu od iscrpljenosti. Međutim, čak i s tim jedinstvenim sposobnostima, otvorenost krajolika otežava posao predatorima da savladaju svoj plijen, pa upravo zato čekaju mrak da demonstriraju svoje vještine vrhunskih noćnih lovaca.

Ovaj ekskluzivni film započinje tijekom jedne afričke zore i predstavlja glavne protagoniste: hijene, različite čopore lavova i ženku leoparda s mladunčetom, te priprema teren za dramu koja će se odviti tijekom noći. Suvremena snimateljska oprema pretvara noć u dan, a Afrički noćni lovci, sa svojim modernim tehnikama snimanja, nude nam rijedak pogled u tajni svijet noćnog lova.

Ovaj dokumentarni film premijerno pogledajte samo na programu Viasat Nature, u ponedjeljak, 18. listopada, u 19.50 sati.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti