INTERVJU: Georgia Blizzard o ulozi Joan Blackett i budućoj karijeri

nedjelja, 07. ožujka 2021.

Primijetili ste je u filmu "Thor: Ragnarok", a sad ovu talentiranu i simpatičnu glumicu gledajte u novoj seriji "Singapurski stisak"

Foto: Viasat World
Razgovarala Doris Žibrat/MojTV

U nedjelju, 7. ožujka nova hit serija Singapurski stisak imat će premijeru u središnjoj i istočnoj Europi, a jedna od glavnih glumica u seriji jest mlada i talentirana Georgia Blizzard kao Joan Blackett.

25-godišnja australska glumica Georgia Blizzard imala je samo jednu malu ulogu u televizijskoj seriji Home and Away, mogli smo je vidjeti u Marvelovom hitu Thor: Ragnarok, u kratkoj animiranoj drami Come Into the Garden i australskom obiteljskom filmu Emu Runner. Glumu je diplomirala u rodnoj Australiji na Nacionalnom institutu dramske umjetnosti (National Institute of Dramatic Art – NIDA), a uloga u Singapurskom stisku donijela joj je svjetsku prepoznatljivost i slavu. Kako je došla do uloge, kako je bilo glumiti uz velika glumačka imena, što radi tijekom ove pandemije - sve nam je rekla u intervjuu! Više o seriji Singapurski stisak saznajte u našem prošlom članku.

MojTV: Možeš li nam reći kako si dobila ovu ulogu, jer ona je zbilja prekretnica u tvojoj karijeri?

Georgia Blizzard: Cijela glumačka postava je britanska, riječ je o britanskoj seriji. Imali su audicije diljem Ujedinjenog Kraljevstva za ulogu Joan i nikako nisu mogli pronaći osobu s kojom bi bili zadovoljni pa su krenuli u međunarodnu potragu. Ja sam iz Australije tako da sam s audicijom počela u Australiji. Mislim da sam prvo poslala svoju prvu snimku za audiciju, onda nekoliko tjedana kasnije tražili su me da pošaljem još jednu, i onda nekoliko tjedana kasnije preko Skypea sam razgovarala s redateljem pa sam nakon toga slala još jednu snimku. /smijeh/ Prilično sam se naradila, ali nakon toga su mi ponudili ulogu i to je bio početak!

MojTV: Budući da si iz Australije, kako si se snašla s britanskim naglaskom za seriju?

Georgia Blizzard: Završila sam dramsku školu i upravo to je bio veliki dio naših predavanja i vježbi, a ja sam uvijek voljela probe s različitim naglascima i dijalektom. Tako da svaka prigoda da glumim s novim naglaskom meni je vrlo uzbudljiva. K tome sam vrlo glazbena osoba i mislim da glazba i naglasci idu jedni s drugim, potrebne su mnoge vještine za jedno i drugo, možete čuti određene zvukove i replicirati ih, tako da sam slušala mnogo snimki iz točno tog vremena. Ono što mislim da je zbilja sjajno jest što se automatski osjećaš kao druga osoba kad koristiš drugačiji naglasak tako da mi je to odličan prvi korak da se uživim u ulogu i osjećam kao Joan, umjesto da sam to i dalje samo ja.

MojTV: Što nam možeš reći o svom liku Joan Blackett? Imate li nešto zajedničko?

Georgia Blizzard: Zbilja nemamo ništa zajedničko. Mislim da se ne bismo složile baš oko ničega. No, to je bilo zbilja zabavno. Ona ima samouvjerenost koju bih ja rado imala. Jako je sigurna u sebe. Jako šarmantna, ali i prilično nemilosrdna. Odrasla je u jako različitom svijetu za razliku od mene, što je bilo baš jako zabavno; biti ona i vidjeti kako je to osjećati se toliko samouvjereno i s toliko prava na sve.

MojTV: Ima li nešto što zbilja ne voliš kod nje?

Georgia Blizzard: Nju kao osobu mogli bismo nazvati negativkom serije. Mislim da nikad ne bismo bile prijateljice, niti na svijet gledamo istim očima. Mislim da su njezini stavovi drugačiji od mojih ujedno i zato što je iz sasvim drugog vremena, srećom ti stavovi više nisu aktualni u 2020-ima. Sve to je bilo vrlo zabavno glumiti jer je fora biti negativac na ekranu, glumiti zlikovce i biti netko tko zaista nisi ti osobno.

MojTV: Ako je nešto sigurno, to jest da Joan ima stvarno prekrasne odjevne kombinacije. Možeš li nam izdvojiti neku koja ti je posebno bila draga?

Georgia Blizzard: To je definitivno bio jako zabavni dio cijelog iskustva. Mislim da sam imala više od 25 haljina, a moja prva proba kostima trajala je 12 i pol sati. Sjećam se kad sam prvi put vidjela to u rasporedu i pomislila kako je to sigurno lapsus te da će trajati tipa sat i pol, kad smo na kraju ipak bili više od 12 sati na probi. Ono što mislim da je zbilja posebno oko dizajna kostima jest i to što je Ann Maskerey, naša dizajnerica, zaista koristila i okolinu u kojoj su bili likovi. Na primjer, ima jedna crvena haljina koja mi je recimo najdraža, i ima changsun izrez. Sve boje su jako žarke što pokušava dati odraz kultura u Singapuru u to vrijeme, odraz vrućine i žarkih okruženja, nešto sasvim drugačije od onog što sam očekivala od jedne britanske drame smještene u to razdoblje. Pogotovo jer se nalaze na sasvim drugom kraju svijeta od kojeg sam navikla.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Georgia Blizzard (@georgiablizzard)

MojTV: Kako si se slagala sa svojom obitelji iz serije? Surađivala si sa zbilja vrhunskom glumačkom ekipom, kakav je bio osjećaj?

Georgia Blizzard: Da, imala sam zbilja veliku sreću. Bila je to nevjerojatna, fantastična grupa ljudi. Zbilja smo se odlično slagali. Mislim da je razlog to što smo cijelu seriju snimali u Maleziji, svi smo bili daleko od doma i svi smo zajedno istraživali novo okruženje. Ispalo je kao da smo svi otišli na odmor, i usput smo snimili televizijsku seriju. Bilo je to zbilja posebno iskustvo povezivanja s drugima, ne znam jesam li ikad prije tako nešto doživjela, da smo se toliko dobro mogli upoznati izvan ekrana i onda ispred ekrana.

MojTV: Spomenula si da ste u potpunosti snimali u Maleziji, kako ti se tamo svidjelo?

Georgia Blizzard: Bilo je jako vruće. Vrlo vruće, a opet jako kišovito, imali smo ranu sezonu monsuna tako da ukratko: mokro i vruće.

MojTV: Možeš li s nama podijeliti neku omiljenu scenu ili nešto zanimljivo sa snimanja, bez da nam otkriješ previše o seriji?

Georgia Blizzard: Mislim da mi je jedna od omiljenih stvari bila kad smo imali velike obiteljske večere, bila je to zaista nevjerojatna glumačka postava, tako da je bilo jako uzbudljivo vidjeti sve te televizijske velikane na okupu. Jane Horrocks, David Morrissey, Colm Meaney, sva ta fantastična imena, a jednostavno svi zajedno sjedimo za stolom. Ponekad mi je to bilo toliko nadrealno, nas osam sjedi oko tog stola cijeli dan i gledaš druge kako glume i rade, bilo je jako uzbudljivo. Mislim da će i gledateljima to biti uzbudljivo!

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Georgia Blizzard (@georgiablizzard)

MojTV: Kako se serija svidjela tvojoj obitelji i tvojim prijateljima?

Georgia Blizzard: Jako im se svidjela serija. Malo je bizarno zato što je svjetska premijera u Australiji bila još prošle godine pa je ispalo da su obitelj i prijatelji vidjeli seriju prije svih. Bila sam jako uzbuđena, a svi oni su jako ponosni i zbilja im se sviđa serija.

MojTV: Voliš pjevanje i plesanje, vidiš li se možda u kakvom mjuziklu?

Georgia Blizzard: To bih baš jako voljela! Odrasla sam uz pjevanje i plesanje. Sad plešem jedino subotom navečer, dobro, trenutno ne, ali puno sam plesala proteklu godinu. Kako smo u lockdownu onda je sviranje gitare i plesanje s nekim nešto što jedva čekam opet raditi.

MojTV: Ima li neki filmski žanr u kojem nikako ne bi htjela glumiti?

Georgia Blizzard: Možda ne baš neki specifični žanr, ali ako pogledate lik poput Joan koja je prilično zla, ona je ipak odlična za glumiti je jer je trodimenzionalna, komplicirana žena. Više mi je stalo do toga tko je lik, nego koji je žanr u pitanju. Mislim da na ekranima sve češće viđamo zanimljive i dinamične ženske likove i to mi je veći prioritet, nego svijet u kojem žive.

MojTV: Imaš li nekog glumca ili glumicu koji je tvoj uzor, koji te inspirira?

Georgia Blizzard: Imam ih puno, ali trenutno jako volim Sarah Snook, australsku glumicu. Volim je već jako dugo jer sam je imala prilike gledati u kazalištu, išla sam u istu dramsku školu kao ona, ali ona ju je pohađala koju godinu prije mene. Ona je postigla međunarodnu slavu sa svojom ulogom u seriji Nasljeđe i sad radi na hrpi projekata. Sviđa mi se ugledati na nju jer pratim njezinu karijeru od samog početka i smatram je vrlo uzbudljivom.

MojTV: Možeš li izdvojiti glumca ili glumicu s kojim bi htjela surađivati?

Georgia Blizzard: Jako bih voljela raditi s Nicole Kidman. Sjećam se kad sam imala šest ili sedam godina, imali smo disko u školi. Bila je kostimirana zabava pa mi je mama samo obukla prekrasnu haljinu i rekla „ti si Nicole Kidman“. Volim je odmalena tako da bi bilo ostvarenje snova raditi s njom.

MojTV: Najdosadnije pitanje i sigurno te svi pitaju, ali kako se držiš u ovoj pandemiji?

Georgia Blizzard: Da, dobro sam. /smijeh/ Trudim se biti što kreativnija. Puno pletem, puno heklam, trudim se što više svirati gitaru i biti unutra i držati se sigurnosti uz nadu da će cjepiva brzo stići da se svi možemo vratiti u što normalniji život.

Novu ratnu dramsku seriju Singapurski stisak pratite ekskluzivno na programu Epic Drama, od 7. ožujka u 21 sat.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti