Netflix donosi dokumentarac "Operation Varsity Blues"

srijeda, 03. ožujka 2021.

Skandal oko podmićivanja za upis na fakultete doveo je do uhićenja velikih zvijezda poput Lori Loughlin i Felicity Huffman

Foto: YouTube

Na Netflix redovito stižu različiti dokumentarni filmovi i serije, a jedan od njih jest Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal, opsežna istraga i tumačenje skandala koji je 2019. godine potresao Ameriku.

Riječ je o skandalu oko podmićivanja fakulteta kako bi se upisala djeca koja nisu imala uvjete za isti, a istraga je dovela do preko 50 uhićenja poznatih osoba kao što su Lori Loughlin i Felicity Huffman. Dogovore za jamstvo prijema u elitne institucije osmislio je i vodio čovjek po imenu Rick Singer kojeg je za potrebe Netflixovog dokumentarnog filma odigrao Matthew Modine.

Dokumentarni film želi prikazati slavne ljude koji su bili uvjereni kako će zbog svog bogatstva, slave i privilegija izbjeći konkretne posljedice, što nije bio slučaj. Iako nije riječ o hibridnom dokumentarcu, barem tako tvrde u Netflixu, Modine je svoju ulogu savršeno odigrao kako bi prikazao Singera i učinio cijelu priču uvjerljivom.

Osim Modineove dramatizacije, dokumentarac uključuje različite intervjue te FBI snimke prisluškivanih razgovora između Singera i njegovih klijenata kako bi se što vjernije prikazalo kako je skandal razotkrio koliko su neki slavni bili spremni varati sustav te koliko je cijeli slučaj razljutio naciju koja se ionako bori s velikom nejednakošću sustava.

Osim Modinea, u dramatizaciju su uključeni i Josh Stamberg kao Bill McGlashan, Wallace Langham kao Gordon Caplan i David Starzyk kao Bruce Isackson.

Režiju potpisuje Chris Smith prema scenariju Jona Karmena koji je radio na prijašnjim Netflixovim dokumentarnim hitovima poput Fyre i doku serije Tiger King.

Operation Varsity Blues: The College Admissions Scandal na Netflix premijerno stiže 17. ožujka.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti