Veljača ispunjena romantičnim filmskim žanrovima

subota, 13. veljače 2021.

Valentinovo uz TV premijeru blockbustera "Zvijezda je rođena" i dramu "Bilježnica"

Veljača je stvorena za opuštanje uz filmove na malim ekranima s prekrasnim ljubavnim prizorima, sretnim završecima i nadom da prava ljubav postoji. Kako i priliči mjesecu zaljubljenih, program Nove TV bogat je upravo romantičnim dramama i komedijama.

Među naslovima romantične tematike, najviše će se istaknuti TV premijera nagrađivanog holivudskog blockbustera Zvijezda je rođena, s osvajačem ženskih srca Bradleyjem Cooperom i pjevačicom Lady Gagom u glavnim ulogama, koji će se emitirati na Valentinovo, 14. veljače. Film je napravljen prema klasičnoj priči iz 1937. godine, a govori o tragičnoj ljubavi između iskusnog glazbenika na zalasku karijere i mladoj pjevačici u usponu te obiluje fantastičnom originalnom glazbom. Stavljajući svoj pečat na priču sa suvremenim pristupom, redatelj i scenarist Bradley Cooper želio je napraviti film koji govori o bezvremenskoj prirodi ljudskih osjećaja i nedostataka, u kombinaciji s današnjim raznovrsnim svijetom glazbe.

Romantične minute na Valentinovo nastavit će se u komediji Ljubav i druge nevolje, a sve započinje kada se dvije vrlo različite afroameričke obitelji sastanu tijekom vikenda na vjenčanju Sabrine i Jasona u Martha’s Vineyardu gdje se dogodi urnebesni sudar dvaju svjetova. Oni se vole, no njihove obitelji ne. Ovo je film o pronalasku ljubavi, o istinitoj privrženosti i odanosti, o zaštiti obitelji, utjesi i potpori naših najbližih i onih koje odabiremo u životu. Ovo je film koji uči o tome što zaista znači biti dio obitelji. Muškarac ili žena vašeg života se možda neće pojaviti u omotu kakvog ste očekivali, no ono što je u omotu je možda mnogo više no što ste ikada očekivali.

Valentinovo na najgledanijem specijaliziranom kanalu Doma TV-u rezervirano je za nagrađivanu romantičnu dramu Bilježnica s Ryanom Goslingom i Rachel McAdams u glavnim ulogama. Radnja filma odvija se četrdesetih godina prošlog stoljeća, kada imućna obitelj Hamilton te njihova 17-godišnja kći Alie dolaze na odmor u ljetnikovac u malenom mjestu. Lokalnom dečku Noahu Calhounu Alie odmah zapne za oko, a njezin osmijeh osvoji ga već pri prvom susretu te ju poziva na spoj. Noah je siromašan dečko iz radničke klase, zaposlen u drvnoj industriji, što se neće svidjeti Alienim roditeljima koji se žestoko protive ovoj vezi. Kao i svaka ljetna ljubav i ova brzo završava te se Alie najesen vraća kući u New York. Prije nego što će otići u rat, Noah piše Alie, no sva pisma završavaju u rukama Alieine majke.

Romantični filmovi na Novoj TV nizat će se i nakon Valentinova, a drama Zvijer koja je na rasporedu 17. veljače, osvojit će gledatelje prekrasnom pričom o bogatom tinejdžeru Kyleu koji u životu ima sve što može poželjeti, ali unatoč tome uživa u ponižavanju slabih. Na zabavu poziva svoju nepopularnu kolegicu Kendru koja ima reputaciju vještice. Nakon što je ponizi pred svima, Kendra na njega baca kletvu te se Kyle pretvara u ružno stvorenje kojeg se svi boje, a jedini način na koji se može osloboditi je da u godinu dana pronađe osobu koja će ga zavoljeti. Osim odlične radnje, film donosi i impresivnu glumačku postavu. Glavnu žensku ulogu igra Vanessa Hudgens koja je slavu postigla vrlo popularnim filmom High School Musical. Također, tu je i Mary-Kate Olsen koju će gledatelji upoznati u nešto mračnijem izdanju, a član glumačke ekipe je i nagrađivani Neil Patrick Harris koji je u ovom filmu utjelovio Kyleovog slijepog učitelja.

Zanimljiv spoj romantične drame i trilera donosi film Listopadska oluja koji je na rasporedu 18. veljače, a otkriva priču o doktorici koja primi misterioznog ranjenog muškarca u svoju kolibu na osami. Čovjek je ranjen iz vatrenog oružja i dok mu ona pomaže da se oporavi, ni ne sluti da će se ubojica vratiti da dovrši započeto. Vani je mećava i uskoro će se presjeći sve telefonske veze, pa će muškarac i žena ostati sami na milost i nemilost opakog ubojice.

Gledatelji će 21. veljače moći pogledati i snježnu romansu Ljubav na padinama snimanu na proplancima planine Whistler u Kanadi. Ne osobito avanturistički raspoložena potencijalna putopiskinja Alex zbog novinarskog zadatka mora se okušati u ekstremnim zimskim sportovima, a u pomoć joj priskače povučeni fotograf prirode Cole te se za to vrijeme između njih dvoje rađa romantična veza.

Romantika nakon mnogo godina braka, zna upasti u rutinu, a upravo o tome govori romantična komedija Začin za brak koja je na rasporedu 24. veljače. Meryl Streep koja je utjelovila Key i Tommy Lee Jones koji tumači Arnolda, na komičan način tematiziraju bračne veterane koji su upali u stupicu rutine. Samo uvjeravanje tvrdoglavog Arnolda da pristane na bračnu terapiju je dovoljno teško, ali pravi izazovi za oboje nastupe kada se suoče s problemima koje imaju u spavaćoj sobi. Uz dosta truda i naklonosti jedno prema drugome, Key i Arnold možda čak i otkriju novu iskru u svom odnosu.

U petak, 26. veljače emitirat će se romantična drama Zauvijek tvoj u kojoj Zac Efron ulazi u ulogu narednika američkih marinaca Logana Thibaulta koji se u SAD vraća nakon služenja roka u Iraku, s jedinim predmetom za koji smatra da ga je održao na životu – fotografijom žene koju uopće ne poznaje. Kad otkrije da se ona zove Beth i sazna gdje živi, pojavi se na njezinu pragu i zaposli se u psetarnici koju vodi njezina obitelj. Unatoč njezinu početnom nepovjerenju i komplikacijama u osobnom životu, između njih se razvije ljubav, što Loganu pruži nadu da bi Beth mogla biti više od njegova talismana.

Lindsay Lohan nasmijat će gledatelje svojom nepromišljenom domišljatošću u filmu Porođajni bolovi koji je na rasporedu 27. veljače. U ovoj romantičnoj komediji Lohan utjelovljuje Theu Clayhill, nemarnu tajnicu arogantnog izdavača Jerryja Steinwalda. Kada je Jerry pokuša otpustiti, Thea mu slaže da je trudna. Uskoro Jerry odlazi na godišnji, a na njegovo mjesto dolazi njegov brat Nick. Thea odlučuje kako će lažirati svoju trudnoću čitavih devet mjeseci, a u tome je podupire njena najbolja prijateljica Lisa.

Kraj mjeseca, 28. veljače, rezerviran je za romantičnu filmsku poslasticu Njemu baš i nije stalo s odličnom glumačkom postavom koju čine Jennifer Aniston, Drew Barrymore, Scarlett Johansson, Bradley Cooper i Ben Affleck. U ovoj filmskoj uspješnici koja istovremeno nasmijava i slama srca publike, gledatelji će upoznati komplicirane ljude s kompliciranim emocijama koji moraju naučiti kako upravljati starim i novim romantičnim vezama. Neki brakovi će se raspasti, neki će tek nastati, stare navike će nestati, a nove će se pojaviti. Samo je jedno sigurno u svemu – ako te nije nazvao, ako ne spava s tobom i ako je oženjen drugom, vrlo vjerojatno je da mu baš i nije stalo.

Uzbudljiv filmski program ne propustite pratiti svakodnevno na Novoj TV i vikendom na Doma TV-u!

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti