Henry Cavill: "Rado bih uskočio i zaigrao Jamesa Bonda"

utorak, 29. rujna 2020.

Prije 15 godina bio je na audiciji za agenta 007 kad je uloga pripala Danielu Craigu

Foto: YouTube

Henry Cavill možda je najpoznatiji kao Superman, ali prije 15 godina imao je veliku šansu postati James Bond. Tada je ulogu dobio Daniel Craig koji sad svoju dozvolu za ubijanje predaje sljedećem glumcu pa Cavill kaže da je u potpunosti spreman zaigrati Bonda – ako ga pozovu.

Cavill je bio na predstavljanju svog novog filma Enola Holmes kad je bio upitan o potencijalnom nasljeđivanju uloge najpoznatijeg tajnog agenta. Naime, imao je samo 22 godine kad je bio na audiciji za Bonda čiji su se producenti pripremali na ogroman i zahtjevan projekt jer je zadnji s Pierceom Brosnanom Umri drugi dan dosta loše prošao kod kritike. Kako je sljedeći Bond s novim glumcem trebao biti snimljen prema prvom Flemingovom romanu (Casino Royale) Cavill je bio dosta mlad za ulogu, a redatelj Martin Campbell čak ga je smatrao previše bucmastim. Sad su se stvari dosta promijenile i mnogi smatraju da bi Cavill bio idealan James Bond.

"Ako bi Barbara (Broccoli, producentica) i Mike (drugi producent, Michael G. Wilson) bili zainteresirani, ja bih svakako iskoristio priliku. U ovom trenutku još se ništa ne zna. Sve je u zraku. Ali da, volio bih glumiti Bonda, mislim da bi to bilo jako uzbudljivo", rekao je za časopis GQ.

Cavilla trenutno možemo gledati u spomenutom Netflixovom filmu Enola Holmes u kojem je zaigrao Sherlocka Holmesa, a sljedeće godine na HBO Max trebao bi doći Snyder Cut, dugo očekivana verzija Lige pravde prema originalnoj zamisli Zacka Snydera.

Craigov posljednji film kao James Bond Za smrt nema vremena u kina dolazi 20. studenog ove godine, a o novom glumcu koji bi ga trebao naslijediti već se mjesecima govori. Čak je objavljena vijest da je odluka već donešena, ali još uvijek nema nikakve službene potvrde.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti