Redatelj filma "American History X" priprema "African History Y"

ponedjeljak, 28. rujna 2020.

Tony Kaye planirao je suradnju s Djimonom Hounsouom više od deset godina

Foto: PR Photos

Kriminalistička drama American History X prije više od 20 godina osvojila je svijet i postala jedan od kultnih filmova, a njezin redatelj Tony Kaye planira sličan projekt.

Filmaš Kaye nije režirao dugometražni igrani film još od 2011. i Detachmenta s Adrienom Brodyjem, a sad se vraća s projektom u kojem će glavnu ulogu imati Djimon Hounsou. Kaye je za Deadline rekao: "Djimon i ja upoznali smo se baš kad sam ja završio American History X. To je bio katarzičan susret i odmah sam znao da je to glumac s kojim želim raditi. No, materijal je trebao biti idealan i, hvala Bogu, konačno imamo projekt na kojem možemo surađivati."

Hounsou potvrdio je i dodao: "African History Y ne može doći u bolje vrijeme i zbilja želim dovesti fantastične afričke priče publici diljem svijeta. Jako sam sretan što ću raditi s Tonyjem i nekako je baš trebalo biti da napravimo puni krug prije suradnje jedan s drugim."

Charles Chanchori, Jason Corder i Kaye rade na scenariju, a producenti uz Kayea su DeForrest Taylor, Marc Le Chat i Raymond J. Markovich.

Kaye je bio šest puta nominiran za nagradu Grammy kao redatelj glazbenih spotova, a svjetsku slavu kao filmaš dobio je 1999. godine sa spomenutom dramom American History X koja je glavnom glumcu Edwardu Nortonu donijela nominaciju za Oskara u kategoriji najboljeg sporednog glumca za odličnu interpretaciju bivšeg neonacističkog skinheada koji želi spriječiti mlađeg brata da krene njegovim stopama.

Hounsou je dvaput bio nominiran za Oskara (In America i Blood Diamond), a prošle godine smo ga mogli gledati u novim Charliejevim anđelima, glumi u Mjestu tišine 2 koji je zbog pandemije prebačen na travanj 2021. i u trećem filmu u Kingsman serijalu, The King’s Man, koji očekujemo u veljači također sljedeće godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti