Jean-Claude Van Damme snima novu akcijsku komediju za Netflix

ponedjeljak, 03. kolovoza 2020.

"The Last Mercenary" bit će njegov korak u novi žanr

Foto: Netflix

Jedna od velikih akcijskih zvijezdi 1990-ih godina svakako je bio i Jean-Claude Van Damme koji je sad pristao napraviti prvi film u suradnji s Netflixom.

Osim što mu je ovo prva suradnja sa streaming gigantom, riječ je i o prvoj akcijskoj komediji naziva The Last Mercenary u kojoj igra tajanstvenog bivšeg agenta Tajne službe. Film će se snimati u Francuskoj, a Van Damme će se kao bivši tajni agent morati pod hitno vratiti u državu kad njegov sin bude lažno optužen za trgovinu drogom i oružjem u što će se uplesti i mafija.

"The Last Mercenary je vrlo uzbudljiv projekt koji mi dopušta da pokušam s novim žanrom. Uvijek sam bio fan Jeana-Paula Belmonda pa se nadam da ću uspjeti u akcijskoj komediji na svoj način. Scenarij Davida Charhona ima prekrasnu priču punu emocija, hrpu akcije i još više humora - i svi ti elementi posloženi su na odličan način. Sretan sam i što surađujem s novom generacijom talentiranih glumaca, ali i s nekim starim licima", rekao je Van Damme.

Charhon je dodao kako se ovim filmom želi vratiti tradiciji akcijskih filmova 1980-ih i 1990-ih, odnosno svim onim kultnim filmovima koje smo svi voljeli i likovima koji su bili naši heroji. Smatra kako je Jean-Claude pravi izbor za takvu ulogu.

Scenarij potpisuju spomenuti Charhon i Ismaël Sy Savané, a u ostalim ulogama su Alban Ivanov, Assa Sylla, Samir Decazza, Patrick Timsit, Eric Judor i Miou-Miou.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti