Ethan Hawke kao Nikola Tesla u novom traileru za biografsku dramu "Tesla"

ponedjeljak, 13. srpnja 2020.

IFC Films je predstavio novi trailer za film Michaela Almereyde koji će biti dostupan od 21. kolovoza

Foto: YouTube

Nakon što smo u ulozi Nikole Tesle gledali Davida Bowieja i Nicholasa Houlta, u najnovijoj biografskoj drami jednostavnog naziva Tesla ovaj put ovog je revolucionara i genijalca utjelovio Ethan Hawke.

Prvi trailer za film Michaela Almereyde (Marjorie Prime, Experimenter, Cymbeline, Hamlet) govori o Tesli koji je u filmu osim legendarne povijesne ličnosti i izumitelja još i filozof te rock zvijezda.

Radnja prati vizionara Nikolu Telsu (Hawke) koji se svakodnevno bori kako bi svijetu donio svoj revolucionarni električni sustav, a ujedno se susreće s još većim izazovima kad pokušava implementirati svoj novi sustav za bežičnu energiju u svijetu. Radnja također prati Teslin nezgodni odnos s kolegom izumiteljem Thomasom Edisonom (Kyle MacLachlan) i s njegovim pokroviteljem Georgeom Westinghouseom (Jim Gaffigan).

Vidjet ćemo i Teslinu interakciju s financijskim mogulom J.P.-jem Morganom (Donnie Keshawarz) čijoj se kćeri Anne (Eve Hewson) Tesla itekako sviđa. Anne nam predstavlja i analizira Teslu na vrlo ne-tipičan način – moderan –čime film, kao i njegovi likovi, prkosi konvenciji (sam redatelj i scenarist Almereyda rekao je kako je riječ o nekonvencionalnom biografskom filmu).

Film je bio predstavljen početkom godine na Sundance filmskom festivalu i osvojio je nagradu Alfred P. Sloan, a na portalu Rotten Tomatoes trenutno ima 92% na temelju 12 kritika.

Tesla u kina i na usluge na zahtjev stiže 21. kolovoza, a zasad možete pogledati prvi trailer za ovu dekonstrukciju biografskog filma, kako ga neki nazivaju.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti