"Tiger King": Carole Baskin pripao zoološki čiji je vlasnik bio Joe Exotic

srijeda, 03. lipnja 2020.

Osoba protiv koje se Exotic cijelo vrijeme "borio" sad će biti vlasnica njegovog poznatog parka

Foto: Netflix

Netflixova dokumentarna kriminalistička serija Tiger King je prije nešto više od mjesec dana osvojila gledatelje diljem svijeta. Nakon nevjerojatnog uspjeha svi su se počeli pitati tko je zapravo njegova najveća neprijateljica Carole Baskin, što je sve napravila protiv Joea Exotica iliti Tiger Kinga, je li ubila bivšeg muža, po čemu se razlikuje od Tiger Kinga po držanju divljih mačaka u zatočeništvu... a sad dolazi jedna zanimljiva vijest, a ta je da joj je pripao bivši Exoticov zoološki G.W. Exotic Animal Memorial Park.

Podsjetimo, Joe Exotic nalazi se u zatvoru, a većinu svoje karijere, što smo vidjeli i u seriji, proveo je smišljajući spačke protiv Carole Baskin, maltretirao ju, a navodno pokušao i ubiti. Nakon što je situacija eskalirala u stvarne prijetnje Exotic je uhićen i to zbog sumnje da je angažirao plaćenog ubojicu. Prije nego što je otišao u zatvor Baskin ga je tužila zbog kršenja zaštitnog znaka kad je 2013. godine namjerno napravio skoro identičan logo kao što je ona imala za svoje utočište životinja Big Cat Rescue, s namjerom da zavara ljude. Exotic je proglašen krivim i dosuđeno mu je kako joj mora platiti oko milijun dolara, na što je on odgovorio da ionako ništa legalno ne posjeduje, ni novac, niti zemljište. Baskin je potom 2016. tužila njegovu majku Shirley M. Schreibvogel na koju je navodno prepisao svoj imetak tako da je neki dan federalni sudac donio odluku da zbog svega navedenog Baskin dobije u vlasništvo Exoticov bivši zoološki.

Zadnje što smo u seriji saznali jest da privremeno vodstvo u njegovom zoološkom ima još jedna osoba koja ga je navodno izdala, a to je Jeff Lowe koji sad ima 120 dana da se makne s posjeda i uzme životinje.

Joe Exotic navodno je gotov s Carole Baskin i svojom agendom protiv nje pa je tako naveo da je "vrijeme da se stvari okrenu i da Joe izađe iz zatvora kao slobodan čovjek, oslobođen svih optužbi".

Tiger King je i u Hrvatskoj dugo vremena bio najgledaniji Netflixov sadržaj, nakon čega se još neko vrijeme zadržao među 10 najgledanijih. Seriju je u Sjevernoj Americi u prvih 10 dana prikazivanja navodno pogledalo 34,3 milijuna gledatelja. Zbog velike popularnosti snimljena je dodatna epizoda, no nije ostvarila neki uspjeh – štoviše, gledatelji su je prilično iskritizirali.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti