Dobra odluka: novi "Trolovi" srušili rekorde na streamingu

srijeda, 15. travnja 2020.

Animirani nastavak "Trolls World Tour" imao je odličan startni vikend na streaming servisu FandangoNOW

Foto: YouTube

Animirani nastavak hita Trolovi iz 2016. godine možda nije došao u kina zbog koronavirusa, ali je na streamingu srušio sve rekorde!

Trolls World Tour (Trolovi: Svjetska turneja) trebao je u kina doći sredinom ožujka ili početkom travnja što je zbog pandemije postalo nemoguće tako da su u Universalu odlučili da će film otići direktno na streaming. Čini se da je to bila odlična odluka jer je animirani film ostvario najbolji prvi dan prikazivanja i najbolji startni vikend za neki film koji je objavljen na digitalnoj platformi FandangoNOW.

Universal nije dao konkretne brojke zašto su baš novi Trolovi film s najvećom zaradom kao video-on-demand sadržaj, već su samo naglasili da su brojke oko 10 puta više od uobičajenog Universalovog naslova koji u normalnim uvjetima dobije svoju digitalnu verziju. Svakako treba spomenuti da su Trolls World Tour najbolji vikend ostvarili na streaming servisu FandangoNOW, ali da su najgledaniji i na drugim servisima kao što su Amazon, Comcast, Apple, Vudu, Google/YouTube i DirecTV. Konkretne brojke navodno će biti objavljene u narednim tjednima, a naslov se digitalno posuđuje za 19,99 dolara za razdoblje od 30 dana s tim da ga se može početi gledati unutar 48 sati od početka najma.

Trolovi su tijekom svog prikazivanja u kinima 2016. godine zaradili oko 346 milijuna dolara na budžetu od oko 125 milijuna dolara, a prvi vikend prikazivanja su zaradili 46 milijuna dolara što bi značilo da su novi Trolovi morali imati oko 2,3 milijuna iznajmljivanja preko streaminga da bi dostigli taj uspjeh. Jesu li uistinu uspjeli postići takve brojke očito ćemo saznati za koji tjedan.

Anna Kendrick i Justin Timberlake posudili su glasove glavnim likovima Poppy i Branchu koji u nastavku otkriju da su samo jedni od šest plemena koja se nalaze na šest različitih teritorija, a svaki od njih pripada određenom žanru glazbe (Funk, Country, Techno, Classical, Pop i Rock). Njihov svijet postat će još veći, šareniji i – glasniji! Nastavak je režirao Walt Dohrn koji je bio jedan od redatelja originalnog filma.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti