"Grad azila" - nova serija na Pickbox NOW

subota, 18. siječnja 2020.

Pickbox NOW donosi novu izraelsku seriju, temeljenu na bestseleru pisca Liada Shomana

Pickbox NOW donosi vrlo zanimljivu kriminalističku seriju. Riječ je o izraelskoj seriji Grad azila, koja se temelji na bestseleru pisca Liada Shomana, a cijela prva sezona dostupna je za gledanje na Pickbox NOW. 

Radnja je smještena u Tel Avivu, u svijetu imigranata koji traže azil, onih koji im žele pomoći i onih koji ih žele iskoristiti. Priča se vrti oko ubojstva mlade aktivistice koja je pronađena mrtva. Za njezino ubojstvo glavni je osumnjičeni Gabriel, slikar i imigrant iz Afrike, koji je viđen kako izlazi i njezina stana. 

Policijska istražiteljica Anat Sitton (Hani Furstenberg) vodi istragu ubojstva aktivistice te vjeruje kako Gabrijel nema veze s ubojstvom. Anat ubrzo otkriva kompleksan svijet koruptivnih političara, organiziranog kriminala i ilegalne trgovine oružjem. Pokušavajući naći ubojicu, postaje prijetnja silama koje su veće i jače od nje same.  

Grad azila (Asylum City) uzbudljiv je triler koji otkriva imigrantsku pozadinu u južnom Tel Avivu, u kojem se nalaze najkontroverzniji imigranti koji traže azil u Izraelu. Serija je snimana na stvarnoj lokaciji, a karakteriziraju je kratke i snažne scene, često snimane noću. Efektivna i moćna, ova kriminalistička serija otkriva socijalne, političke i pravne mehanizme te postavlja etička pitanja kroz glavne protagoniste. 

Cijelu prvu sezonu izraelske kriminalističke serije Grad azila (Asylum City) gledajte na Pickbox NOW.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti