"Ford v Ferrari" uvjerljivo bolji od novih "Charliejevih anđela"

utorak, 19. studenog 2019.

Christian Bale i Matt Damon ispali su odlična kombinacija za privući gledatelje

Foto: YouTube

Povijesna sportska drama Ford v Ferrari, kod nas prevedena kao Izazivač: Le Mans ’66, uvjerljivo je potukla konkurenciju svoj prvi vikend prikazivanja u Sjevernoj Americi.

Od studija Disney i 20th Century Fox stiže nam uzbudljiv film prema istinitim događajima koji je prvi vikend nadmašio sva očekivanja spomenutih studija. Režiju potpisuje nagrađivani filmaš James Mangold dok su u glavnim ulogama Matt Damon i Christian Bale kao Carroll Shelby i Ken Miles, konstruktor automobila i britanski vozač u Fordu koji su odlučili napraviti trkaći auto koji bi mogao prekinuti Ferrarijevu nadmoć na prestižnoj utrci Le Mans.

"Znali smo da će film biti zanimljiv publici. S ovakvim talentima kao što su James Mangold, Christian Bale i Matt Damon iskreno smo vjerovali da se ovakav film ne propušta. Oduševljeni smo što prolazi i bolje nego što smo mislili", rekla je Disneyeva predsjednica za globalnu distribuciju Cathleen Taff.

Dok je u Sjevernoj Americi film startao sa solidnih 31 milijun dolara, u ostatku svijeta zaradio je još 21 milijun tako da s 52 milijuna dolara polako ide prema brojci od 100 milijuna, koliko mu je iznosio budžet. Izazivač: Le Mans ’66 u hrvatska je kina stigao 14. studenog, a kako traje impresivne 152 minute prikazuje se s pauzom od 15 minuta.

I dok u Fox-u zasluženo slave, u Sonyju su s razlogom razočarani: njihova nova verzija Charliejevih anđela startala je u Sjevernoj Americi sa slabih 8,6 milijuna dolara i smjestila se tek na treće mjesto po zaradi protekli vikend (studio je očekivao barem 13 milijuna prvi vikend). Film je bolje prošao u ostatku svijeta gdje je zaradio 19 milijuna dolara pa se čini da će mu međunarodno tržište pomoći opravdati budžet koji je iznosio oko 48 milijuna dolara.

Režiju i scenarij novih Anđelica potpisuje Elizabeth Banks, a u glavnim ulogama su Kristen Stewart, Naomi Scott i Ella Balinska koje u najnovijoj pustolovini moraju spasiti svijet od nove tehnologije koja prijeti njegovom uništenju. U ostalim ulogama su Sam Claflin, Patrick Stewart i Noah Centineo.

Od filma se očekivao veći uspjeh i jer su za njegovu promociju angažirane velike glazbene zvijezde Ariana Grande, Miley Cyrus i Lana Del Rey koje su udružile snage i snimile pjesmu Don't Call Me Angel koja je u tjedan dana od premijere skupila 60 milijuna pregleda, no čini se da ni to nije pomoglo boljem uspjehu filma. Charliejevi anđeli kod nas su također trebali startati 14. studenog, no datum premijere je pomaknut na 9. siječnja 2020. godine.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti