Matt Damon i Christian Bale u novom traileru za "Ford v Ferrari"

ponedjeljak, 16. rujna 2019.

Stigla je najnovija najava za film prema istinitoj priči o borbi između Forda i Ferrarija na utrci Le Mans 1966.

Foto: YouTube

Matt Damon i Christian Bale nastoje promijeniti industriju trkaćih automobila u novom traileru za Ford v Ferrari.

Krajem godine stiže nam priča o Fordovom nastojanju da prekine dominaciju Ferrarija. Biografska akcijska drama u režiji Jamesa Mangolda svoju je premijeru imala na Telluride filmskom festivalu, a prikazana je nedavno na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu i temelji se na nevjerojatnoj istinitoj priči američkog vizionara i konstruktora automobila Carrolla Shelbya (Damon) i neustrašivog britanskog vozača Kena Milesa (Bale) koji su uspjeli napraviti nemoguće.

Dvojac se borio protiv korporacijskog uplitanja, zakona fizike i svojih osobnih demona kako bi zajedno napravili revolucionarni trkaći automobil za Ford s kojim žele pobijediti i preuzeti dominaciju nad trkaćim automobilima Enza Ferrarija na legendarnoj automobilističkoj utrci 24 sata Le Mansa u Francuskoj 1966. godine. Nitko nije vjerovao da je moguće pobijediti Ferrari, pogotovo ne jedan Ford koji je prema njihovim riječima radio ružne automobile. No, njih su dvojica sa svojom odličnom ekipom inženjera i dizajnera uspjeli napraviti Ford GT40 koji je prekinuo šestogodišnju dominaciju Ferrarija na toj utrci, a što se sve događalo u pozadini saznat ćemo u ovom filmu.

Prvi trailer popratila je glazba Rolling Stonesa i pjesma Gimme Shelter dok u najnovijem traileru slušamo Highway Tune grupe Greta Van Fleet. U ostalim ulogama su Jon Bernthal (kao Lee Iacocca), Tracy Letts (kao Henry Ford II) i Caitriona Balfe kao Milesova supruga Mollie.

Ford v Ferrari u kina diljem svijeta dolazi 15. studenog, a u hrvatskim bi se trebao naći 14. studenog pod nazivom Izazivač: Le Mans ’66.

D.Ž.

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti