Dora 2019. – pobjednik je Roko Blažević s pjesmom "The dream"

ponedjeljak, 18. veljače 2019.

Hrvatsku će na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije u Izraelu predstavljati Roko Blažević sa skladbom ''The Dream''

Prenosi: HRT

Izvan sebe sam, Isuse Bože, hvala Ti! - prve su emocije, uz suze radosnice, koje su izašle iz mladog pjevača Roka, kojemu san postaje java - jer počinje odbrojavanje za nastup na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije od 14. do 18. svibnja 2019., a Roko će Hrvatsku predstaviti u drugom polufinalu 16. svibnja 2019. u Izraelu. 

Statuu Dore, rad umjetnika Ivice Propadala, uručio je glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić, a veleposlanik države Izrael u RH Ilan Mor prenio je srdačne pozdrave iz Tel Aviva, u ime izraelskog naroda te zaželio sreću upravo u Izraelu na ovogodišnjem Izboru za pjesmu Eurovizije.

Najprije su pročitane odluke žirija iz 8 HRT-ovih centara i 2 žirija iz grada Vukovara i Zagreba - pri čemu su bodovi raspoređeni:

12 za pjesmu 'The Dream', 10 bodova za pjesmu 'Tower of Babylon', dok je na trećem mjestu s 8 bodova 'All I really want'.   

Doru je otvorila Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvela je još dvije svoje uspješnice. 

Za odlazak u Izrael borili su se Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić, Jelena Bosančić, Kim Verson, Jure Brkljača, Beta Sudar, Lea Mijatović, Gelato Sisters, Luka Nižetić, Elis Lovrić, Domenika, Roko, Ema Gagro, Lidija Bačić Lille, Lorena, Bernarda, Manntra.

 

Komentiraj članak
Povezane vijesti

Ostale vijesti