Denisu Latinu opet novčana kazna zbog gosta

subota, 06. prosinca 2008.

Dovođenje Gordana Malića u "Latinicu" autora je stajalo 30 posto plaće

Nastavlja se HTV-ovski trend smanjivanja plaća - Denis Latin opet je na tapeti, i to zato što je u "Latinici" ugostio Gordana Malića, novinara Jutarnjeg lista, čijem se dolasku u emisiju protivila Hloverka Novak-Srzić. Latinu je zbog njegovog gostovanja plaća smanjena za 30 posto, a on je još jednom okrenuo paljbu na svoju urednicu i počeo spominjati cenzuru koja se u velikom stilu vraća u HTV-ov program.

"Hloverka ne može birati goste koje ću ja pozvati u svoju emisiju. Njezin glavni argument u korist toga da Malić ne gostuje u 'Latinici' bila je njezina ničim potkrijepljena tvrdnja da je on britanski špijun, što, dakako, nema veze sa zdravim razumom. To što mi je po njenoj direktivi umanjena plaća znak je očite cenzure i krunski dokaz da na HTV-u ponovo imamo zabranjene goste te da se javna televizija vraća deset godina unatrag. Novac mi nije primaran, a ako cijena toga da gledatelji čuju Malićevu istinu na televiziji iznosi oko 8000 mojih kuna, drago mi je da sam ljude počastio na svoj račun", rekao je Latin Jutarnjem listu.

"Točno je, kaznila sam Latina, ali i samu sebe. Što se mene tiče, za studeni sam si smanjila pet posto plaće po zapovjednoj odgovornosti, zbog priloga o I-phoneu u Dnevniku, koji su neki protumačili kao prikriveno oglašavanje. Što se pak slučaja Denisa Latina tiče, ja nemam ništa protiv Malićeva gostovanja na HTV-u, ali sam Latinu sugerirala da ga taj tjedan ne zove u 'Latinicu' isključivo zato što je Gordan Malić u tom razdoblju već ugošćen u nekim drugim emisijama", brani se Hloverka Novak-Srzić.

Komentari (3)
Povezane vijesti

Ostale vijesti