Denis Latin će "osvježiti" središnji Dnevnik HTV-a!

nedjelja, 27. svibnja 2012.

Nakon što su mu ukinuli "Latinicu" 2011. godine, urednici su Denisa Latina ignorirali

Foto: HRT

Autor svima nam poznate "Latinice" i dugogodišnji HTV-ov novinar Denis Latin vraća se informativnom programu. No, ovaj put Latina nećemo gledati pred kamerama, jer njegov je novi zadatak promjena vizualnog i sadržajnog identiteta središnjeg Dnevnika. Spomenute promjene na kojima radi HTV-ov tim, kojem je od sada pridružen i Denis Latin, trebale bi biti vidljive već 9. lipnja.

- Točno je da je Denis Latin dobio priliku raditi na poboljšanju središnje informativne emisije. Angažiran je na tom projektu, a mogu vam reći tek da se radi na osvježenju Dnevnika. Promjene će se ticati dinamike, dramaturgije, kadriranja i slično. Prve promjene bit će vidljive početkom lipnja - izjavio je za Novi list Igor Medić iz informativne službe Hrvatske televizije.



Osim ovog projekta, ustvrdio je Medić, Latin će biti angažiran i na stvaranju nove emisije koja će obrađivati teme iz unutarnje politike, a ona bi se na malim ekranima trebala početi emitirati tek na jesen.

Podsjetimo, autorska emisija "Latinica" s HTV-ovog programa skinuta je početkom 2011. godine, a mnogi su tu intervenciju doživjeli kao politički pritisak na informativni program Hrvatske televizije. "Latinica" je, naime, obrađivala mnoge škakljive teme koje su nekima 'zasmetale', a nakon ukidanja emisije, novinar Latin godinu i pol dana nije bio angažiran niti na jednom projektu HTV-a. Svo to vrijeme uredno je dolazio na posao, ali odgovorni urednici su ga zaobilazili dajući mu do znanja kako njegove usluge HTV-u nisu potrebne, piše Novi List.


L.M./MojTV
 

Komentari (2)
Povezane vijesti

Ostale vijesti