franz88 @ 5.11.2013. 16:33
... moglo bi biti zanimljivo..
Putin bi se trebao proglasiti za Cara Rusije i ukiniti, kaj je uopce tam Republika ili??!! wtf?
.. al me zanima i tema oko Gruzije i objava rata mother Russia -i..
manuel robbery @ 5.11.2013. 17:04
Putin najveca nepogoda koja se desila Rusiji jos od Staljina.
cala @ 5.11.2013. 17:20
@manuel-to ćemo znati tek kad netko drugi preuzme vlast u Rusiji
franz88 @ 5.11.2013. 20:34
... e skvadro dosta brbljanja, jos malo pa krece dokumentarac svi pred telkace i gledati
, bas me zanima hoce pustiti ono,, kad je Putin jahao grizlija u divljini ili kad je golim rukama uhvatio lososa, ili kad je ma nema kaj nije....

auran @ 5.11.2013. 22:28
Slika je predobra!
Putin je zapravo ruski Rambo. Možemo mi govoriti o njemu što god, ali lik je mudar i zna što čini. Jedini je koji ima muda suprotstaviti se Americi i njezinoj hegemoniji u svijetu.
Ovaj dokumentarni serijal o Putinu, Rusiji i Zapadu došao je kao naručen jer baš čitam knjigu Mitovi, laži i ratovi za naftu pisca Williama Engdahla (analitičar političkih i ekonomskih zbivanja, ekonomist i novinar). Knjigu bih preporučio svakom tko želi znati malo više o našoj sadašnjosti i razumjeti što se događa u svijetu oko nas. Između ostaloga u knjizi se spominju svi akteri i događaji o kojima je bilo govora u dokumentarcu, ali i još mnogo, mnogo toga što daje jednu dublju i cjelovitiju sliku o svemu navedenom.
franz88 @ 5.11.2013. 22:51
... zanimljiva knjiga, budem ju potrazio - koliko vidim jako dobre knjige citas...
no dokumentarac je bio bas tak jako zanimljiv, kako sam upitno i napisao u prvom postu! mogla se viditi naivnost Gruzijskog vođe, odnosno malog glinenog goluba u rukama Amer inetresa, koji su se podrugljivo povukli kad je nasilje eskaliralo i nazivajuci Gruzijskog predsjednika, sinko, (on je mlad brzopletan, nagal itd) ono sve u Americkom stilu..sigurno je i Gruzija imala svojih interesa no izvukli su najdeblji kraj...
Ono kaj je tocno, slozio bi se s prijateljom auranom.. Putin definitivno zna kaj radi, po pitanju svega! ima muda, no cudno je da to ne koristi i vise, utjecaj u svijetu! no imali su opet i jak i presudan utjecaj i kod Irana i kod Sirije! no to je druga prica...
EU uglavnom i nezna di se na karti nalazi Gruzija - zemlja jedino poznata po rođenju Staljina, a avanturizam Francuskog predsjednika vidim uglavnom za njegovo osobno promicanje i jacanje figure unutar unije i dalje...jednostavno je vidio priliku i iskoristio..
auran @ 6.11.2013. 17:51
franz88 @ 6.11.2013. 18:00
... bas tak hihihi, to je cool, no ima jos jedna kad je Coli stigla u Moskvu, ono sva nabrusena - ko samo nju cekaju u strahu, ipak je ona drzavni tajnik USA, sad bude ona njima citabu jednu, a Putin i ekipa u nekakav dvorac otisli slaviti rođendan od Medvedeva, van Moskve, a teta Coli cekala 2 i pol sata da netko se sjeti poslati auto po nju i dovezu je, pa kad je stigla.. dođi mico popi nes s nama - ono dernek Halid i to... pa tek onda biznis, odnosno kad Sef veli... e tak treba
.. malo su je spustili na Zemlju...
auran @ 6.11.2013. 18:34
Ovaj post ti je genijalan Franz! Nasmijao si me i još uvijek se smijem iz petnih žila, kao lud. Ovaj dio je za antologiju!
franz88 @ 6.11.2013. 18:00
sad bude ona njima citabu jednu, a Putin i ekipa u nekakav dvorac otisli slaviti rođendan od Medvedeva, van Moskve, a teta Coli cekala 2 i pol sata da netko se sjeti poslati auto po nju i dovezu je, pa kad je stigla.. dođi mico popi nes s nama - ono dernek Halid i to.
Mudro su je pustili da se smiri i ispuše, pa tek ju onda pozvali kad više nije ni mislila na posao. O onome što se događalo u lovačkoj kući samo oni znaju. Tko zna možda je pao i koji grupnjak. Si vidio kako je bila sva ozarena kada je događaj prepričavala u kameru. Indikativno je kako se smješkala kad je spomenula lovačku kuću. Eeee da mi je znati i lovačke priče iz te lovačke kuće.
Vjerojatno su se ponapijali, onako, po ruski, bauljali četveronoške, ispijali zdravice i bljuvali iz sve snage. Mora da se tako dobro nije provela u životu, a kamoli sa svojim uštogljenim republikancima ala John Wayne.
Kad Rus pije svi nazdravljaju!
franz88 @ 6.11.2013. 18:51
fala Auran ; )

..ma dokumentarac je u svakom slucaju bio odlicno urađen i odrađen, pohvala autorima, na informativnosti, nepristanosti i profesionalnosti, zanimljivosti s odlicno dodanom dozom (ne mojte me krivo shvatiti ) humora - ne u pravom smislu nego za promatraca s strane, koji razumiju taj dijalog!
Gutt
boatenga @ 6.11.2013. 19:03
Nisam gledao jučer, no bude to opet na tv..gledao sam prošli utorak..
Zanimljivo je bilo vidjeti instaliranje predsjednika, odnosno izbore, u Ukrajini te "puč" u Gruziji..
Baš bi bilo zanimljivo vidjeti takvu, realnu, priču iz hrvatske..
Recimo kad je mesić postao predsjednik hrvatske prvi put, imao je, sedam dana prije izbora, 2% podrške u anketama..
auran @ 6.11.2013. 19:24
O da, Boatenga! Sjećam se toga. Bilo bi vrlo zanimljivo istražiti kako mu je najedanput tako naglo skočila popularnost i on pobijedio u utrci za Pantovčak. Evo jednog citata o tome:
Mesić je imao tek 2% podrške, a Rockefeller je već znao da je on novi predsjednik. (Krešimir Mišak)
No nemojmo zaboraviti ni na Josipovića koji je također odjednom uletio u političku orbitu gravitirajući za Mesićevog nasljednika i odmah po izboru bio nagrađen od strane Malteških vitezova.
http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=8726:predsjednik-kod-pape-ivo-josipovi-dobit-e-najvie-odlije-katolikog-suverenog-maltekog-vitekog-reda&catid=1:politika&Itemid=9
Što se tiče Tuđmana, jednom sam čitao da je on još sedamdesetih godina ilegalno napuštao Jugoslaviju i nalazio se s ličnostima koje su tijekom Domovinskog rata i rata u Bosni igrali važne uloge. Navodno je još tada bio pripreman da preuzme predsjedničko mjesto, te je, navodno, jednom prilikom bio izjavio jednom svom prijatelju da se devedesetih ništa na ovim prostorima neće događati bez njega.
Neke indicije govore da je iza Miloševićevog naoružavanja stajala kompanija Kissinger Associates preko koje je nabavljao naoružanje. Za Šuška se smatra da je bio povezan s CIA-om, isto kao i jedan Srbin koji je pred rat iz Amerike stigao u Beograd i bio Miloševićev savjetnik.
boatenga @ 6.11.2013. 22:07
Tuđmanu je 87-me dan pasoš od strane institucija, prije toga ga nije imao, te tada kreće turneja po zapadu i traje do početka događaja 90-tih..Ja se sjećam, bio sam četvrti srednje 1989-te, kad su kružile upisnice u pokret za hrvatsku hdz..Ime na upisnicama i predsjednik pokreta je bio tuđman..Nismo pojma imali tko je taj čovjek, tada..
A bilo bi jako zanimljivo vidjeti radi čega je i sanader zapravo dao ostavku..nije sigurno radi toga da ga strpaju u remetinec..lol
auran @ 6.11.2013. 23:05
Ovo je vrlo interesantno što si napisao, Boatenga. Sve su to kockice koje se polako počinju uklapati u jedan složeni mozaik prije negoli čitava slika postane vidljiva. A što se Sanadera tiče, njega se u Splitu sjećaju dok je obilazio zgrade i kuće moleći ljude da kupe knjige kako bi mogao prehraniti ženu i djecu, da bi se nakon par godina pojavio kao veliki biznismen iz Austrije. Što se tiče ostavke, morala je tu biti nekakva ucjena iz vana. Možda je Merkelica u tome imala svoje prste, ali indikativno je kako se meteorski stropoštao nakon što nas je uvalio u NATO i definitivno uglavio u mehanizam EU. Sjetimo se i toga da mu je bilo ponuđeno mjesto kod one jedne bogatašice u SAD-u ili Kanadi i pozamašna plaća za mjesto nekakvog profesora ili savjetnika (ne sjećam se više detalja o tome).
boatenga @ 7.11.2013. 15:01
Ne vjerujem u scenarij sa merkelicom..
Postoji priča da je i aktualni sukob oko perkovića i lexperkovića zapravo sukob između britanske i njemačke obavještajne službe..
Inače, auran, znaš li da bajić svake godine, prije nego podnese izvještaj u saboru, odlazi u američko veleposlanstvo, da li na konzultacije, t.j. predati izvještaj ili slično, tko će znati..
auran @ 7.11.2013. 19:13
Nisam imao pojma! Čovječe, ti si pun interesantnih informacija!
Ako to radi on, onda sigurno to čine i oni u vrhu vlasti. To daje jednu sasvim drugu sliku o ekspresnom priznavanju Kosova i sirijskih pobunjenika od strane RH i govori da Hrvatska nije samostalna, a kamoli suverena država od dana 1. Angloamerički smo vazali i sluge pokorne, nažalost.
P.S. Boatenga pošto vidim da te ove stvari zanimaju, predlažem ti da pročitaš knjigu, odnosno memoare generala Martina Špegelja pod naslovom Sjećanja vojnika. Sigurno ti se bude svidjela. U njoj opisuje svoje školovanje i sukob s vrhom armije JNA, zatim početak balvan revolucije, osvajanje kasarni JNA na području Slovenije i Hrvatske od strane civila i gardista, ustrojavanje ZNG-a, Tuđmanovu ulogu u zagrijavanju pred rat, te kako je zarobljene tenkove 13. korpusa JNA poslao u Banja Luku da bi njima bila napadnuta Hrvatska, svoj angažman u vladi RH u vrijeme rata, dolazak Šuška i neoustaških paravojnih postrojbi na područje Slavonije, pojedine vojne operacije, kako je bilo namjerno pušteno da padne Vukovar i još mnogo zanimljivih stvari. Na kraju teksta prikazuje dokumente i karte s objašnjenjima.
boatenga @ 9.11.2013. 16:14
S obzirom da ova serija još traje ovaj topic je aktualan..Stoga mislim da ovo što pišemo uopće nije of topic..
Dakle, ne mora se nužno biti upućen u neke tajne događaje da bi imao jasniju sliku događanja na makro planu, dovoljno je pozornije pratiti vijesti, članke, tekstove raznih autora koji se objavljuju na dnevnoj bazi, posvuda..Samo treba odabrati, a ne nasjedati na glavne vijesti, velike naslove, "glavnih" medija, recimo o pederima, čirilici, hapšenjima nekih pojedinaca (što su u biti samo obračuni između određenih interesnih skupina, borba za premoć nad resursima, a nikako sustavno dijelovanje institucija)..Informacije su u pravilu dostupne, samo ih ljudi ne primjećuju, odnosno ne uzimaju kao toliko bitne jer su zagušeni besmislicama..
Jednom je netko na tv rekao, kad bi ovaj narod znao pravu istinu koja se krije iza svega, radile bi kuke i motike, a bilo bi i bežanije preko bregane..