kenji @ 8.1.2011. 21:07
Čini se da je Henry VIII bio pravo đubre od čovjeka.
crnisokol @ 10.1.2011. 9:47
ništa bolji ni gori od ostalih vladara
bearfoot @ 12.2.2011. 19:58
Čini se da je Henry VIII bio pravo đubre od čovjeka.
Kenji
u seriji je sve nekoliko puta uljepšano...
gorlock @ 12.2.2011. 20:11
citiram: "Serija Tudori predstavlja lik Henrika kao seksi, arogantnog i nevjerojatno privlačnog i osebujnog vladara koji hedonistički uživa u životu, bogatstvu svojih predaka, jelu, piću, ženama i zabavama."
I doista najnovija ekranizacija burnog razdoblja vladavine Henrika VIII - odlična je dramska serija i kao takovu je treba i promatrati.
Kritičari su skloni kritikama, pa tako pronalaze u seriji neke povjesne neistine, ali ovdje se ipak radi o seriji a ne o dokumentarcu sa primjer History Channela.
Serija obiluje spletkama na dvoru i oko njega, kojih se ne bi (spletki) posramili niti sami Rimljani 
bumerang @ 3.3.2011. 3:21
gledajuci cjelokupnu povjest Tudora,cijela dinastija je bila leglo razvrata,ubojstva,sa ciljem dolaska na vlast ne birajuci sredstva.Odvratno razdoblje!
bozoli @ 3.3.2011. 16:06
Eh, a oni su opet bili potpuno čedni u usporedbi sa recimo Medicima i Borgijama, samo što oni nisu imali takvu moć, pa su manje analizirani kroz povijest.
bumerang @ 3.3.2011. 17:11
da,a nije li jedan od Borgija cak bio o papa?
bozoli @ 3.3.2011. 21:05
Jeeee. Imao nekoliko djece, redovito sudjelovao u orgijama, primao mito, "opraštao" vitezovima smrtne grijehe poput masovnih ubijanja, ubijao one koji su mu se suprotstavljali, naravno krišom, itd. Sad kad o tome razmišljam, bio bi to prvoklasni serijal za HBO.
fox89 @ 4.3.2011. 16:54
sad kad ste već spomenuli obitelj borgia. postoji jedna odlična knjiga od maria puza (autor kuma btw) i knjiga se zove obitelj, koja govori o životu obitelji borgia.
pa ako netko voli takve knjige, moja topla preporuka,. of topic, ali valjda mi opraštate ;)
eto i linka za zainteresirane:
http://www.profil.hr/knjiga/obitelj/8467/
bumerang @ 4.3.2011. 17:36
neznam za tu knjigu da je on napisao,ak je dobra procitat cu,ok
kbonert @ 7.3.2011. 23:10
mislim da je jako dobra serija malo povijesti ne škodi samo me nervira što doma tv započinje serije a ne kupe ostale sezone i tako ispočetka samo gomilaju nove serije umjesto da kupe nove sezone postoječih
vlatkica @ 9.3.2011. 10:04
Da ..zaista jakoooooooo je iritantno to gledanje par epizoda..taman se navikneš a ono.--paf..nemaaaa...dođe mi da vrištimmmmmmmmmmmmmmmm
bozoli @ 11.4.2011. 21:07
ha! Počele su Borgije! lol!
Jeremy Irons u glavnoj ulozi. Matična kuća nije HBO nego Showtime, ali sve ostalo je baš kako smo predvidjeli:
http://www.sho.com/site/borgias/home.sho
snježana mladen @ 10.9.2013. 20:03
kada se prikazuju tudori?zašto ih danas nije bilo?